Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.25 uur

Inbeslagname vuurwapens en verdovende middelen

AMERSFOORT Donderdagochtend heeft de politie een doorzoeking in een woning aan de Sem Dresdenstraat gepleegd en daarbij diverse vuurwapens en verdovende middelen aangetroffen.

Op basis van binnengekomen informatie is de politie omstreeks 06.00 uur met behulp van het Arrestatie Team de woning binnen gegaan. De bewoner bleek niet aanwezig te zijn. Bij de doorzoeking werd het volgende materiaal aangetroffen en in beslag genomen: twee vuurwapens, een nepvuurwapen, grote hoeveelheden munitie, één granaat, een luchtdrukbuks, telescoopvizieren en ruim 45 kilo weed en hasj. Verder werden grote hoeveelheden geld en diverse audioapparatuur in beslag genomen in verband met vermoedelijk onrechtmatig verkregen bezit door handel in verdovende middelen. Voor onderzoek is ook zijn boekhouding in beslag genomen. De handgranaat werd door de Explosieven Opruimings Dienst veilig gesteld.

De bewoner, een 33-jarige man, heeft zich dezelfde ochtend op het politiebureau gemeld en heeft bekend dat de vuurwapens en verdovende middelen zijn bezit waren. De man is vervolgens op het politiebureau ingesloten voor nader onderzoek. Op vrijdag word de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Slapend

AMERSFOORT Op donderdag 27 maart werd een automobilist aangehouden.

Rond 23.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Van Bemmelstraat een automobilist in zijn auto lag te slapen. Ter plaatse troffen politiemensen een 26-jarige automobilist uit Amersfoort achter het stuur aan. De motor van de auto draaide nog. De bestuurder rook erg naar de alcohol en bleek teveel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 590 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal voor het aanstalten maken tot het onder invloed besturen van een voertuig.

Bedreiging met vuurwapen

AMERSFOORT Op donderdag 27 maart werd een meisje door een jongen met een vuurwapen bedreigd.

Rond 20.45 uur bevond een 17-jarig meisje uit Amersfoort zich met enkele vrienden op de Sara Burgerhartsingel. Daar kwam een auto aanrijden en uit de auto stapte een jongeman die het meisje kende. Er ontstond een woordenwisseling tussen de jongeman en het meisje. Vervolgens stopten nog twee autos en stapten daar vijf jongelui uit. Ook zij kwamen naar het meisje toegelopen. Eén van deze jongens, 18 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, begon tegen het meisje te schelden en sloeg haar in het gezicht. Daarna gaf hij ook een zus van het meisje enige klappen. De zus viel op de grond en vervolgens trok de jongeman een vuurwapen en richtte dat op het 17-jarige meisje. Zij dook weg en zag dat de jongeman door zijn vrienden werd weggetrokken. Daarna verdwenen de jongelui in hun autos.

Door de politie werd de 18-jarige verdachte even later in diens ouderlijke woning in Amersfoort aangehouden. Bij een huiszoeking in de betreffende woning en bij doorzoeking van de drie autos van het gezin werd het vuurwapen niet meer aangetroffen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten. De problemen tussen het 17-jarige meisje en de verdachte bevinden zich in de relationele sfeer.

Fotoconflict

AMERSFOORT Op donderdag 27 maart werd een jongen heel kwaad toen hij dacht te worden gefotografeerd.

Rond 17.50 uur was een 51-jarige vrouw uit Amersfoort op de Scheltussingel fotos aan het maken van twee eenden die elkaar het hof maakten. Een langs fietsende jongen zag dat de vrouw fotos maakte en riep naar twee jongens aan de overkant van het water dat zij werden gefotografeerd. De jongens die aan de overkant op een bankje zaten, kwamen daarop naar de vrouw toe. Eén van hen bedreigde de vrouw en zei dat zij niet zomaar fotos van hen kon maken.

De gewaarschuwde politie sprak met beide partijen en de vrouw zei echt alleen fotos van de eenden te hebben gemaakt en bood zelfs aan het rolletje te vernietigen. Na een gesprek met de opgewonden jongen bleek dat toch niet nodig. Hij wilde gewoon NIET op de foto. Beide partijen gingen daarop uit elkaar. Wat de eenden van de twist hebben meegekregen is onbekend.

Mishandeld
AMERSFOORT Op donderdag 27 maart deed een man aangifte van een mishandeling die op woensdag 26 maart had plaatsgevonden.

Op woensdag rond 13.15 uur bevond een 41-jarige man uit Amersfoort zich in een horecagelegenheid aan de Utrechtsestraat. Kennelijk zonder enige aanleiding vroeg een man hem om mee naar buiten te lopen. Toen de Amersfoorter dat niet deed, kreeg hij een harde klap op zijn schouder en viel. Toen hij weer opstond, werd hij door een andere man beetgepakt en vervolgens door de eerste man meerdere malen geslagen en geschopt. Daarop raakte hij even buiten westen. Na weer te zijn bijgekomen, werd hij uit de horecagelegenheid gezet.

Door de mishandeling liep hij diverse verwondingen in zijn gezicht op, waaronder een scheurtje in het neusbot. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 28-03-2003 '
Lees ook