Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.15 uur

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT- Op het Emiclaerhof heeft personeel van een winkel op dinsdagmiddag omstreeks 15.50 uur een 38-jarige verdachte uit Amersfoort aangehouden.

De man had een aantal goederen meegenomen en wilde vervolgens de winkel verlaten zonder deze goederen af te rekenen. Personeel van de winkel had de man in de gaten en konden hem dan ook meteen aanhouden. Omstreeks 16.00 uur is de verdachte door de politie overgenomen en meegenomen naar het bureau. Hij ontving hier een boete van 115 euro.

Ongeval letsel

LEUSDEN- Op dinsdagavond omstreeks 19.25 uur heeft een ongeval letsel plaatsgevonden, waarbij twee personen letsel opliepen.

Een 41-jarige bestuurder en 16-jarige bijrijdster uit Leusden reden over de Hamersveldseweg, komende uit de richting Noorderinslag. Op het kruispunt sloeg hij linksaf en liet hierbij de 22-jarige bromfietser uit Leusden, op dezelfde weg niet voorgaan. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding.

Het 16-jarig meisje en de 22-jarige bromfietser zijn voor controle overgebracht naar het Meander ziekenhuis.

Hennepkwekerij aangetroffen

AMERSFOORT- Op de Noordewierweg heeft de politie op dinsdagmorgen omstreeks 08.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen.

Na aanleiding van een melding ging de politie een kijkje nemen bij de woning. Op de eerste verdieping trof men een compleet ingerichte hennepkwekerij aan. Er stonden 384 potten met daarin afgeknipte hennepresten. Tevens werd er illegaal stroom afgetapt. De politie heeft alles vernietigd en de meter is verwijderd.

Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is voor de hennepkwekerij, de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Ongeval letsel

AMERSFOORT- Op dinsdagmorgen omstreeks 14.15 uur heeft een ongeval letsel plaatsgevonden op de Rijksweg A28, waarbij niemand ernstig gewond raakte.

Een 39-jarige man uit Almere-buiten en een 53-jarige vrouw uit Zeist reden over de Rijksweg A28, gaande in de richting Hoevelaken. De vrouw reed over de rechterrijstrook en ging rechts de uitvoegstrook op, om de afslag Amersfoort (Hoevelaken) af te rijden. Zij moest hier haar voertuig tot stilstand brengen, aangezien meerder voertuigen stil stonden in verband met een vrachtauto met een klapband.

De 39-jarige bestuurder reed op de linkerrijstrook en was aan het zoeken naar de afslag Amersfoort. Toen de man doorkreeg dat hij ook deze afslag moest hebben, kon hij zich tussen de rechts rijdende vrachtwagens voegen. Vervolgens wilde de man meteen de uitvoegstrook oprijden en zag te laat dat het verkeer daar stil stond. Hij probeerde door hard te remmen en naar links te sturen de 53-jarige bestuurster te mijden, dit was helaas al te laat en een aanrijding was het gevolg. Ambulancepersoneel heeft beide bestuurders nagekeken, zij hoefden niet voor controle naar het ziekenhuis te worden overgebracht.

Ongeval letsel
AMERSFOORT- Op dinsdagmorgen omstreeks 09.40 uur heeft een ongeval letsel plaatsgevonden.

Een 35-jarige man uit Amersfoort reed over de linker rijstrook van de Rijksweg A28, komende uit de richting Utrecht en gaande in de richting Amersfoort. Om een nog onbekende oorzaak is de man de controle over zijn voertuig kwijtgeraakt en via de rechterrijstrook en de vluchtstrook is het voertuig over de kop geslagen. Het voertuig kwam uiteindelijk tot stilstand in de berm. De bestuurder van de auto raakte bij dit ongeval gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC ziekenhuis in Utrecht.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 29-01-2003 '
Lees ook