Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 11.00 uur

Jonge woninginbrekers aangehouden

AMERSFOORT Na een tip hield de politie zaterdagmiddag rond 15.00 uur drie woninginbrekers aan. Het zijn drie inwoners van Amersfoort van 19 (2x) en 16 jaar. De jongemannen hadden ingebroken in een pand aan de Langegracht, maar kregen geen kans goederen mee te nemen. Het drietal is ingesloten.

Onmeetbare brommer

LEUSDEN Agenten zagen zondagmorgen rond 00.30 uur twee brommers met zeer hoge snelheid over de Heiligenbergerweg rijden. Daarbij droegen de beide bestuurders geen helm. Beide bestuurders werden voor controle van de brommer meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek het vermogen van de brommer van een 19-jarige inwoner van Amersfoort het klokje te boven te gaan. Deze jongeman kreeg drie bekeuringen voor het niet dragen van de helm, het niet kunnen tonen van een certificaat en natuurlijk voor de snelheid. De andere jongeman, eveneens een 19-jarige inwoner van Amersfoort, werd aangehouden omdat hij wordt verdacht van diefstal dan wel heling van de brommer waarop hij reed. Daarnaast kreeg hij ook bekeuringen voor de snelheid en het niet dragen van de helm.

Taxichauffeur agressief

AMERSFOORT Nadat een klant de rit niet kon betalen werd hij zaterdagmorgen rond 04.30 uur geschopt en geslagen door de taxichauffeur. Dit gebeurde op de Liendertseweg. Zowel de 19-jarige chauffeur als de 26-jarige passagier, beiden inwoners van Amersfoort, liepen letsel op.

Toen de passagier de rit niet wilde betalen, waarschuwde de chauffeur de centrale en de politie. Voordat de politie er was, waren de twee echter aan het vechten geslagen, nadat de chauffeur de passagier een kopstoot had gegeven. De passagier wilde er vervolgens in zijn eigen auto vandoor gaan, maar werd door de agenten aangehouden op verdenking van overmatig alcoholgebruik. Beide mannen moesten naar het ziekenhuis voor behandeling.

Van de passagier is in het ziekenhuis bloed afgenomen voor de bloedproef. Proces-verbaal wegens het rijden onder invloed en zonder rijbewijs wordt tegen deze man opgemaakt. Hij is overigens ingesloten omdat hij nog een straf tegoed bleek te hebben. Tegen de chauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 30-03-2003 '
Lees ook