Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Overvallers aangehouden

Met de aanhouding van twee jongemannen (19 jaar) denkt de Apeldoornse politie een viertal overvallen in Apeldoorn, Amersfoort en Barneveld te hebben opgelost. Het tweetal zit nog vast.

De twee jongemannen zijn afgelopen maand aangehouden in verband met gewapende overvallen in Apeldoorn en omgeving. Zij worden ervan verdacht in totaal vier overvallen te hebben gepleegd. De eerste overval vond op 18 maart s morgens op de telefoonwinkel aan het Raadhuisplein in Apeldoorn plaats en de tweede op 28 maart bij een juwelier aan de Koninginnelaan eveneens in Apeldoorn.

In beide gevallen werd het personeel bedreigd met een vuurwapen. De medewerker van de telefoonwinkel werd in zijn eigen magazijn opgesloten en de juwelier werd gekneveld, maar beiden konden vrij snel alarm slaan.

Bij de Apeldoornse politie bestond al snel het vermoeden dat het om één en dezelfde dader ging, maar het was niet direct duidelijk of hij alleen op pad ging en hoe hij zich verplaatste.

Op 19 april werd een telefoonwinkel overvallen, ditmaal in Amersfoort aan de Langestraat (zie persbericht Regio Utrecht 20-04-02, district Eemland zuid). Bij de vierde overval op 8 mei in Barneveld kon het tweetal op heterdaad door de Apeldoornse politie worden aangehouden. Ook nu werd weer een telefoonwinkel door één verdachte overvallen. Hij ging er lopend vandoor en bleek elders een vluchtwagen plus chauffeur te hebben staan.

De verdachten hebben beiden een verklaring over hun aandeel in de overvallen afgelegd. De complete buit van Barneveld is terecht en van de andere drie overvallen werd slechts een zeer gering deel aangetroffen. In verband hiermee krijgt een 19-jarige heler ook nog een proces- verbaal. Het tweetal zit nog in een Huis van Bewaring.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 30-05-2002 '
Lees ook