Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-06-2002 Nieuwsberichten district Eemland zuid, 11.00 uur

Met 115 kilometer door de bebouwde kom

AMERSFOORT Een 42-jarige man uit Amersfoort dacht zaterdagavond om 21.00 uur snel thuis te zijn door met een snelheid van 220 km/uur over de A28 richting de Stichtse Rotonde te rijden. Daar sloeg de bestuurder rechtsaf richting de Utrechtseweg. Hij vervolgde zijn weg en reed de bebouwde kom van Amersfoort binnen met een snelheid van 115 km/uur. De politie hield de man staande en vorderde zijn rijbewijs. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

LEUSDEN Op zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur werd een 29-jarige man uit Amersfoort aangehouden, toen hij met twee fietssloten en een boormachine in zijn tas zonder te betalen een winkel aan t Erf wilde uitlopen. De politie had de man vanwege verdacht gedrag al in het oog, toen hij de winkel inliep en kon hem even later bij de uitgang van de winkel aanhouden met de spullen in zijn tas. De man is op het politiebureau nader verhoord. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Ruit geluidswal vernield

AMERSFOORT - Vijf Amersfoortse jongens in de leeftijd van 15, 17 en 19 jaar konden zaterdagavond op de Stationsstraat worden aangehouden, nadat zij eerder op de avond een glazen wand langs de spoorlijn hadden vernield. Een getuige had gezien hoe de jongens stenen door een ruit van de geluidswal gooiden en ze vervolgens wegliepen. Vier van de jongens bekenden inderdaad met stenen tegen de ruit te hebben gegooid en tegen de ruit geschopt te hebben. Eén jongen heeft alleen toegekeken. Ze zijn allemaal meegenomen naar het bureau voor nader verhoor en later op de avond weer naar huis gestuurd. Tegen de vernielers wordt proces verbaal opgemaakt

Rijbewijs kwijt

HOOGLAND Een 37-jarige man uit Amersfoort heeft zaterdagmiddag om 16.30 uur zijn rijbewijs moeten inleveren, nadat hij op de Bunschoterstraat door de politie tot stilstand was gemaand wegens te hard rijden.

Op de A27 werd de politie ingehaald door een personenauto, die met een snelheid van 160 km/uur over de snelweg raasde, richting de A1. Op de A1 richting Amersfoort reed de man 150 km/uur in de 100 km-zone. De snelheidsovertreder sloeg af bij de inrit Bunschoten/Amersfoort en vervolgde zijn weg met een snelheid van bijna 140 km/uur, terwijl maar 70 km/uur is toegestaan. De man werd aan de kant gezet en kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 30-06-2002 '
Lees ook