Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-11-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.00 uur

Mishandeling

HOOGLAND De politie heeft op vrijdagavond rond 20.15 uur een taxichauffeur uit Amersfoort aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn klant. Tussen de 21-jarige klant uit Amersfoort en de taxichauffeur ontstond een woordenwisseling tijdens de rit.

Vervolgens stopte de chauffeur op de Zevenhuizerstraat waar de klant uit de taxi stapte. De ruzie zette zich voort en vervolgens vloog de chauffeur de klant naar de keel en begon hem te slaan. Daarop werd door omstanders de politie gebeld die de chauffeur aanhield en meenam naar het bureau. Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt.

Boete voor illegaal vuurwerk

WOUDENBERG Surveillerende agenten hebben op vrijdagavond rond 23.15 uur bij het park aan de Schans een 16-jarige jongen uit Woudenberg bekeurd voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. De agenten werden gealarmeerd door een harde knal en gingen bij het park kijken waar ze de jongen aantroffen. Deze had illegaal vuurwerk bij zich. Dit werd in beslag genomen door de politie. De ouders zullen van het aantreffen van illegaal vuurwerk op de hoogte worden gebracht.

Hennepkwekerij aangetroffen

AMERSFOORT De politie heeft in een loods aan de Uraniumweg op vrijdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. De politie ontving die ochtend een melding dat er in de loods mogelijk hennep zou liggen en ging kijken. In de omgeving van het pand was een duidelijke lucht te ruiken. In totaal trof de politie 200 henneplanten aan en diverse apparatuur. Alle planten en goederen zijn in beslag genomen en direct vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Boetes betalen

AMERSFOORT Surveillerende agenten hebben op vrijdagavond rond 18.30 uur op het Neptunusplein een 20-jarige man uit Soest aangehouden voor het nog hebben openstaan van boetes. De man viel op toen hij bijna een aanrijding veroorzaakte bij het inparkeren. Bij controle van de papieren gaf de centralist van de meldkamer aan de agenten door dat de man nog zes verkeersboetes had openstaan van bijna 800 euro. Daarop werd de man meegenomen naar het bureau en werden alle bekeuringen door de man voldaan.

Silo valt door dak op man
WOUDENBERG Op vrijdagmiddag is rond 15.30 uur een 48-jarige man uit Nijkerk gewond geraakt door het instorten van een silo op een dak van een stal aan de Voskuilerdijk. De man zat in het kantoortje van de stal te werken toen de voedersilo die op de eerste verdieping stond plotseling door het plafond naar beneden viel. De silo kwam deels op de man terecht. Door de harde knal werd de eigenaar van de boerderij gealarmeerd die te hulp schoot en de hulpdiensten alarmeerde.

De man bleek diverse verwondingen te hebben, maar was goed aanspreekbaar. Behalve ambulance werd ook de traumahelicopter ingeschakeld. De man werd uiteindelijk per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.

De brandweer heeft de eerste verdieping van de stal gestut. Een medewerker van Bouw- en woningtoezicht van de gemeente kwam bij het ongeval voor inspectie. De technische recherche van de politie heeft een onderzoek ingesteld. Vermoedelijk hebben een matige verankering van de constructie waar de silo op stond in combinatie met aangetaste houten draagbalken droogrot voor het omvallen van de silo gezorgd.

Rijden onder invloed
LEUSDEN De politie heeft op vrijdagavond tegen middernacht een 25-jarige man uit Leusden aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De agenten werden naar een aanrijding tussen twee personenwagen met materiële schade gestuurd op de kruising Hamersveldseweg Noorderinslag.

De veroorzaker van de aanrijding rook sterk naar alcohol en werd aangehouden. Na een ademanalyse op het bureau bleek de man met 1,55 promille alcohol in zijn bloed te hebben gereden. De man heeft een dagvaarding gekregen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 30-11-2002 '


Lees ook