Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.20 uur

Auto over de kop

AMERSFOORT Op zondag 30 maart ging een automobilist met zijn auto over de kop. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Rond 08.35 reed een 22-jarige automobilist uit Utrecht over de Rijksweg A1, komende uit de richting van Baarn en gaande in de richting Amersfoort. Ter hoogte van de oprit van de Bunschoterstraat viel de automobilist in slaap, raakte licht de linkervangrail, week naar rechts en belandde in de rechterberm. Daar schrok hij weer wakker en wilde corrigeren en remde hard. Daardoor ging de auto tollen en sloeg enkele malen over de kop en kwam op de kop tot stilstand. Hij kon op eigen gelegenheid uit de auto komen. Bij een blaasproef ter plaatse blies hij een F (Fail), hetgeen betekend dat hij beduidend teveel alcohol had genuttigd.

De Utrechter is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Daar werd ter bepaling van zijn bloedalcoholgehalte een bloedproef van hem afgenomen. Hij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Nadat het resultaat van de bloedproef bekend is, zal tegen de verdachte proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol worden opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto raakte geheel vernield.

Auto van de weg

AMERFOORT In de vroege ochtend van zondag 30 maart raakte een automobilist van de weg. Hij meldde zichzelf aan het politiebureau.

Rond 04.30 uur reed een 39-jarige automobilist uit Amersfoort over de Rijksweg A1, komende uit de richting van Baarn. Hij nam de afrit Bunschoten en raakte daar van de weg. Daarbij botste hij tegen een bermpaaltje en een verkeersbord einde snelweg. De Amersfoorter raakte niet gewond. Hij kreeg een lift van een passerende automobilist en werd thuis afgezet. Hij liet zijn auto in de berm achter.

De automobilist liet zich vervolgens door zijn vrouw naar het politiebureau brengen. Daar moest hij aan een ademanalyse meewerken. Hij blies 505 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhoudingen

AMERSFOORT In de vroege ochtend van zondag 30 maart werden drie personen aangehouden.

Rond 05.45 uur surveilleerden politiemensen met een surveillanceauto op de Bloemendalsepoort. Daar gaf een fietser een klap op het dak van de auto. De politieman keerde zijn auto en de politiemensen spraken de man aan. Meteen kwamen er meer personen bij staan. De aangesproken verdachte, een 22-jarige man uit Hoogland, viel direct één van de politiemensen aan en werd aangehouden. Daarop begonnen meerdere omstanders zich met de zaak te bemoeien en verzochten de politiemensen assistentie van collegas. Een 20-jarige vrouw uit Hoogland beledigde een politieman en probeerde twee politiemensen met haar tas te slaan. Daarop werd ook zij aangehouden.

Een broer van de 22-jarige man, een 25-jarige man uit Hoogland, verzette zich tegen de aanhouding van zijn broer en werd vervolgens zelf ook aangehouden. De drie verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 31-03-2003 '
Lees ook