Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-07-2002 Persberichten district Eemland zuid, 08.30 uur

Verkeersongeval letsel

LEUSDEN- Op dinsdagmiddag vond er een verkeersongeval plaats waarbij twee personen gewond raakten. Omstreeks 17.05 uur reed een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Amersfoort over de Treekerweg. Door onbekende oorzaak kwam hij naast de weg terecht, schampte een boom en hij en zijn 17-jarige passagier uit Amersfoort kwamen ten val. De bestuurder liep verschillende lichte verwondingen op. Zijn passagier liep verwonden op aan nek en rug en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Dierenkwelling

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag ging de politie ter assistentie van de dierenbescherming naar een woning aan de Papaverstraat. Er waren meldingen binnengekomen dat er verwaarloosde dieren in de woning zouden zitten.

In de tuin werd een sterk vervuilde duiventil aangetroffen met hierin zon 150 duiven. In het hok lagen ook verschillende dode duiven. Op een gegeven moment kwam de 55-jarige bewoner thuis. Hij was het niet eens met het bezoek van de dierenbescherming en politie en begon zich vervelend te gedragen en begon bedreigende taal te uiten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

In de zwaar vervuilde woning werd een verwaarloosde hond aangetroffen welke werd meegenomen. De duiven zijn vervoerd naar het vogelopvangcentrum en de hond is ondergebracht in het asiel. Tegen de man is proces-verbaal worden opgemaakt ter zake dierenkwelling.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Eemland zuid 31-07-2002 '
Lees ook