Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-06-2002 Persberichten district Heuvelrug, 11.45 uur

Aanrijdingen met letsel

DOORN Een 38-jarige motorrijder uit Utrecht is zaterdagmiddag even voor 15.00 uur gewond geraakt toen hij in aanrijding kwam met de auto van een 61-jarige vrouw uit Cothen. De vrouw reed over de Langbroekerweg, komend uit de richting van Langbroek.

Op de kruising met de Achterweg sloeg de vrouw linksaf, maar liet daarbij niet de haar tegemoet komende motor voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder raakte gewond. Een toevallig passerende ambulance verleende eerste hulp, maar ook een tweede ambulance kwam ter plaatse om hulp te verlenen.

De Utrechter is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC.

Op de kruising Vijgendam - Prins Bernhardlaan in Veenendaal vond zaterdagmiddag rond 16.50 uur een aanrijding plaats tussen een 58-jarige automobilist uit Veenendaal en een 62-jarige fietsster uit dezelfde plaats.

De man verleende op de genoemde kruising geen voorrang aan de vrouw waardoor een aanrijding plaatsvond. Omstanders verleenden eerste hulp aan de vrouw die gewond raakte. Vervolgens is de vrouw met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Met alcohol op achter het stuur

AMERONGEN Een 34-jarige man uit Wijk bij Duurstede is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur op de Lekdijk betrapt op het rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek de man 0,95 promille alcohol in zijn lichaam te hebben.

Met een rijverbod van drie uur en een bekeuring kon de man zijn weg vervolgen.

Gezonde winkeldief

VEENENDAAL Surveillerende agenten zagen zaterdagmorgen rond 06.30 uur op de Passage een man staan die op zijn gemak groente en fruit stond uit te zoeken dat in net afgeleverde kratten stond achter een winkel. Vervolgens stopte hij van alles in zijn tas en liep weg zonder te betalen.

De man, een 56-jarige inwoner uit Veenendaal, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij voor ongeveer 30 euro aan asperges, aardbeien, kersen en overige groenten in zijn tas gestopt te hebben. De man heeft bekend en heft een bekeuring gekregen.

De goederen zijn terug gegaan naar de winkel.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 02-06-2002 '
Lees ook