Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-06-2002 Persbericht district Heuvelrug, 09.25 uur

Onder invloed

VEENENDAAL- De politie hield in de nacht van maandag op dinsdag een 33-jarige man uit Veenendaal aan omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Om 00.55 uur zagen agenten de man slingerend rijden op de Kerkewijk, waarop ze hem een stopteken gaven. De man riekte naar het gebruik van alcohol, en de blaastest bevestigde dat hij teveel had gedronken. Hierop werd hij aangehouden en de ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholpromillage in zijn lichaam had van 1.40, terwijl 0.50 is toegestaan. Het rijbewijs van de man uit Veenendaal werd ingevorderd en met een rijverbod van 6 uur en een proces verbaal mocht hij het bureau verlaten.

Snelheidscontrole

ACHTERBERG- De politie heeft maandagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Maatsteeg.

Van 11.45 uur tot 13.15 uur registreerde de politie 20 snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid was 113 km/u, terwijl 60 km/u is toegestaan.

Afval verbranden

COTHEN- De politie heeft maandagmiddag een 40-jarige man uit Cothen aangehouden omdat hij op zijn terrein afval verbrandde.

Om 15.55 uur reden agenten door Wijk Bij Duurstede en zagen een rookpluim op het erf van de 40-jarige man. Hij was onder andere hout, pvc-afval en een plastic buis aan het verbranden. De politie heeft een proces verbaal opgemaakt en de man beloofde zijn afval in de toekomst op een nettere manier op te ruimen.

Vertrek wijkagent

LEERSUM Wijkagent Harry Delno van de gemeente Leersum is begin juni gaan werken voor de Recherche van het Politie District Heuvelrug. De gemeente Leersum valt onder dit politiedistrict.

Delno solliciteerde naar de functie van rechercheur en werd aangenomen. Zijn wijkagentschap heeft hij inmiddels overgedragen aan wijkagent Arend Jan van Hattum eveneens wijkagent in Leersum - die zijn taken tijdelijk zal waarnemen. De politie hoopt op korte termijn een nieuwe wijkagent voor deze gemeente aan te stellen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 04-06-2002 '
Lees ook