Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.30 uur

Snelheidscontrole

LANGBROEK De politie heeft op woensdag 5 maart met de lasergun een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond van 11.30 uur tot 13.00 uur op de Langbroekerdijk en de Wijkerweg plaats. Tweeëntwintig bestuurders reden sneller dan de toegestane 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km/u.

Ontevreden klant

RHENEN Op woensdag 5 maart werden twee ontevreden klanten aangehouden.

Rond 21.00 uur bevonden een man en een vrouw zich in een horecagelegenheid aan het Frederik van de Paltshof. Zij gedroegen zich zeer luidruchtig en hadden kennelijk al behoorlijk wat alcohol genuttigd. Toen zij een fles wijn bestelden, weigerde de eigenaar die te serveren. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de mannelijke klant agressief werd, enig servies kapot gooide en de eigenaar schopte. Daarna vertrokken de man en vrouw. Een medewerkster had inmiddels de politie gebeld.

Politiemensen troffen de man en vrouw op het Koningin Elisabethplantsoen aan en beiden werden aangehouden. De beide verdachten, een 43-jarige man en een 44-jarige vrouw beiden uit Rhenen, werden naar het politiebureau overgebracht. Daar bleek dar de rol van de vrouw zeer gering was geweest en zij werd in vrijheid gesteld. Daar de man behoorlijk wat alcohol had genuttigd, werd hij voor de nacht ingesloten en zal op donderdag 6 maart worden gehoord. De eigenaar van het restaurant, een 38-jarige man uit Rhenen, deed aangifte van mishandeling en van vernieling. Hij schat zijn schade op ongeveer 150,-.

Aanrijding

VEENENDAAL -Op woensdag 5 maart raakte een inzittende lichtgewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 18.30 uur reed een 23-jarige automobiliste uit Veenendaal over de Prins Bernhardlaan, komende uit de richting van de Brouwerstraat en gaande in de richting van De Klomp. Zij remde bij de verkeerslichten. Een achter haar rijdende 22-jarige automobilist uit Arnhem zag dit te laat en botste op zijn voorligger. Een 44-jarige vrouw uit Veenendaal die bij de automobiliste in de auto zat, klaagde over pijn in haar nek. Zij werd door het personeel van een ambulance onderzocht, maar werd niet naar het ziekenhuis gebracht.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 06-03-2003 '
Lees ook