Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-06-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.00 uur

Aanhouding mogelijke inbreker

VEENENDAAL- De politie heeft in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juni een 21-jarige man uit Rhenen aangehouden op verdenking van inbraak.

Omstreeks 02.15 uur zag de eigenaar van een horecagelegenheid aan de Gortstraat, vanuit zijn woning boven de horecagelegenheid, twee mannen op zijn terras staan. Aangezien hij eerder die avond al een, naar later bleek loos, inbraakalarm had gehad, waarschuwde de man de politie. De politie kwam ter plaatse en stelde in de omgeving een onderzoek in. Op de JPC Leinweberstraat zagen de agenten een 21-jarige man lopen. Hij voldeed aan het opgegeven signalement en hij droeg een breekijzer in zijn hand, waarop de man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole

RENSWOUDE- De politie hield woensdagochtend een snelheidscontrole op de Dorpsstraat.

Van 10.00 uur tot 12.00 uur controleerde de politie 1000 voertuigen. Er werden 19 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Verkeersongeval letsel

LEERSUM- Woensdagavond raakte een 20-jarige man bromfietser uit Leersum gewond na een aanrijding met een automobilist.

Om 23.10 uur reed een 36-jarige automobilist uit Leersum over de Schermlaan, komende uit de richting van de Halfeiken. Hij verleende op het kruispunt met de Engelberg vermoedelijk geen voorrang aan de bromfietser die van rechts kwam, wat een aanrijding tot gevolg had. De bromfietser is voor hoofdletsel behandeld in het ziekenhuis.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 06-06-2002 '
Lees ook