Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-07-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Aanrijding letsel

VEENENDAAL- Op woensdagochtend raakte een 19-jarige vrouw gewond na een aanrijding. Omstreeks 07.10 uur reed de vrouw uit Kesteren op haar bromfiets over de Kleine Beer. Een 23-jarige automobilist uit Veenendaal kwam uit tegenovergestelde richting en sloeg op een gegeven moment af. Hij liet hierbij de vrouw niet voorgaan en een aanrijding volgde. De vrouw liep diverse verwondingen op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Auto en bromfiets raakten beschadigd.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL- Op woensdagochtend werd van 09.45 tot 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rondweg West. In totaal passeerden 714 voertuigen de controlepost en hiervan reden er 148 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Lastige winkeldief aangehouden

VEENENDAAL- Op woensdagmiddag werd een 34-jarige man aangehouden omdat hij een winkeldiefstal had gepleegd. Omstreeks 14.55 uur verliet de man uit Veenendaal een winkel aan de Passage en rekende daarbij enkele goederen niet af. Winkelpersoneel hield de man tegen, maar hij verzette zich hevig. De man kon toch stevig worden vastgehouden en werd kort hierop door de politie aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Vernielingen opgelost

RENSWOUDE - Door oplettendheid van inwoners van Renswoude konden na onderzoek twee verschillende vernielingen worden opgelost door de wijkagent.

In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni hebben vier 18-jarige mannen uit Renswoude vernielingen aangericht aan een lantaarnpaal, verkeersbord en een telefooncel. Doordat een aantal inwoners uit Renswoude hiervan gelijk melding deden, kon een Renswoudenaar s nachts worden aangehouden. In de loop van de week mochten nog 3 Renswoudenaren van zich melden bij de wijkagent. De totale schade van 323,00 werd door de daders vergoed. Daar bovenop krijgen ze nog een boete van justitie die wat lager uitvalt omdat de schade betaald is.

In de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni meldde een getuige dat hij gezien had dat een verkeersbord van de rotonde Arnhemseweg werd weggenomen door een man met een personenauto. Het kenteken werd doorgegeven en de politie kon zo het verkeersbord achterhalen. De 18-jarige Renswoudse eigenaar van de auto krijgt de rekening van de schade aan het verkeersbord gepresenteerd.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 11-07-2002 '
Lees ook