Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-06-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.05 uur

Klopjacht na bedreiging

VEENENDAAL- Woensdagmiddag slaagde de politie er na een achtervolging in om een 32-jarige man uit Veenendaal aan te houden.

Omstreeks 16.00 uur kwam de man een winkel aan de Scheepjeshof binnen en wilde goederen afrekenen. Hij had, in verband met eerder gepleegde winkeldiefstallen, een winkelverbod voor deze winkel, waarop de bedrijfsleider hem vroeg de winkel te verlaten. Hierop bedreigde de 32-jarige man de bedrijfsleider verschillende malen, waarna hij de winkel verliet. De politie werd gewaarschuwd die op zoek ging naar de, bij de politie bekende, man.

Op de Prins Bernardlaan wezen enkele passanten een pand aan waarin de man zich schuil zou houden. Na een grondige zoekactie in het pand, waarbij ook een diensthond werd ingezet, lukte het de verdachte te ontkomen. Na enige tijd werden politiemensen door een passant gewenkt dat de man via de Bevrijdingslaan een tuin was ingeklommen op de Mulderslaan. Hierop besloten agenten de buurt af te zetten. De verdachte kon wederom ontkomen. Nadat besloten was de zoekactie af te blazen, wenkte een bewoonster van de Koninginnelaan naar de politie dat er een vreemde man in haar tuin zat. De politie trof de 32-jarige verdachte aan in het tuinhuisje, waar hij werd aangehouden. De actie trok veel publiek in de wijk en dankzij de goede samenwerking tussen de buurtbewoners en de politie kon de verdachte op het goede moment worden aangehouden. De man is ingesloten voor verhoor.

Aanhouding na belediging

VEENENDAAL- Donderdagavond werd een 16-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden nadat hij agenten had beledigd.

Omstreeks 21.00 uur surveilleerden agenten in de omgeving van het Ruisseveen. Over het fietspad reed een 16-jarige jongen op zijn bromfiets in de richting van het Verdipad. Tijdens het voorbijgaan schold hij de agenten uit, waarop de agenten hem achtervolgden. Voor zijn woning kon de jongen worden aangehouden. Zijn ouders werden in kennis gesteld en de jongen zal voor een alternatieve strafafdoening doorgestuurd worden naar Bureau Halt.

Fietser gewond na aanrijding

WIJK BIJ DUURSTEDE- Donderdagmiddag raakte een man uit Wijk Bij Duurstede, leeftijd nog onbekend, gewond na een aanrijding met een automobilist.

De man wilde op de fiets op de Boterslootweg de kruising met de Karolingersweg oversteken, toen de bestuurder van de auto, uit Wijk bij Duurstede, hem geen voorrang verleende. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de fietser letsel aan zijn benen op liep. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Tegen de automobilist uit Wijk Bij Duurstede wordt proces- verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 14-06-2002 '
Lees ook