Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 11.10 uur

Vernielers aangehouden

VEENENDAAL- Zondagnacht zijn 2 mannen aangehouden die vernielingen hadden gepleegd aan nutspaaltjes.

De politie kreeg omstreeks 05.00 uur een melding dat er vernielingen werden gepleegd op De Reede. Ter plaatse zagen de agenten 2 mannen van 21 en 19 jaar oud lopen. Getuigen wezen hen als verdachten aan. Hierop zijn ze beide aangehouden en overgebracht naar het bureau. De schade van hun wandeling waren omgedraaide bordjes op een vluchtheuvel, 2 afgebroken nutspaaltjes en een paar flesjes bier die kapot waren gegooid. De mannen afkomstig uit Ede en Rhenen hebben een verklaring afgelegd en waren bereid de schade aan de nutspaaltjes te vergoeden.

Te hard

WIJK BIJ DUURSTEDE- Zondagmiddag zijn van 2 motorrijders het rijbewijs ingenomen, nadat ze veel te hard reden. Omstreeks 13.30 zagen agenten de mannen van 39 en 32 jaar op de Lekdijk West rijden met een te hoge snelheid. De politie reed in een onopvallende video-auto achter de motorrijders aan en noteerden snelheden van 110 tot 135 km/u, waar 60 km/u is teogestaan. De mannen, beide afkomstig uit Rotterdam, zijn aangehouden en hun rijbewijzen zijn ingevorderd.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- Op zondagmiddag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. De 28-jarige automobilist uit Veenendaal werd omstreeks 17.00 uur aangehouden op de Bergweg.

Agenten kregen de melding dat er iemand over de bergweg reed die onder invloed was. Volgens de getuige stond hij stil op de Bergweg ten hoogte van de Schimmelpennicklaan. Daar troffen ze een man aan die vooroverhangend in zijn auto hing met een draaiende motor. Agenten openden zijn portier en haalden de sleutels uit het contact, hier werd de man wakker van. Ze hebben de veenendaler die alle symptomen van drugsgebruik vertoonden meegenomen naar het bureau. Daar is een bloedproef genomen. Omdat de bestuurder hier al 4 keer eerder voor gepakt is, vonden de agenten het tijd om zijn rijbewijs in te nemen.

Dief aangehouden

VEENENDAAL- Maandagnacht is een man aangehouden na een diefstal. De 46-jarige man uit Veenendaal had een woning aan de Tinneweide verlaten nadat hij eerder een diefstal in die flat had gepleegd.

Agenten zochten de omgeving af naar de man en zagen hem lopen. De veenendaler reageerde agressief toen de politie hem wou aanhouden en hij verzette zich. De politie heeft peperspray tegen hem gebruikt. Hier werd hij rustig van en kon hij worden aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau. Veel materiele schade bij spoorwegovergang
MAARSBERGEN Bij de spoorwegovergang op de Woudenbergseweg wist zondag rond 16.00 uur een automobilist (personalia onbekend) het vege lijf te redden door uit zijn auto te springen, voordat een aanstormende trein daarmee in botsing kwam.

De onfortuinlijke automobilist moest remmen, omdat voor hem drie voertuigen bij een kop-staart botsing betrokken waren. Op dat moment gingen de spoorwegbomen omlaag. Omdat de man zijn BMW niet meer naar voren kon rijden, verliet hij met een noodsprong zijn auto en moest vervolgens lijdzaam toezien hoe de achterzijde van zijn voertuig verdween.

Ondanks de materiele schade, waren er geen gewonden.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 17-03-2003 '
Lees ook