Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.15 uur

Man aangehouden

WIJK BIJ DUURSTEDE Op donderdagochtend heeft de politie rond 08.40 uur een 19-jarige man uit Wijk bij Duurstede in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van een 20-jarige plaatsgenoot. De politie hield een zoeking in de woning op verdenking van wapenbezit van de 19-jarige verdachte.

De 20-jarige man had aangifte gedaan van mishandeling door de 19-jarige verdachte met als oorzaak een uit de hand gelopen ruzie. Hierdoor liep hij een botbreuk op en diverse kneuzingen en schaafwonden. Tijdens de ruzie dreigde de verdachte met wapens, waarop de politie tot zoeking overging.

Tijdens de zoeking werden 9 imitatie vuurwapens aangetroffen en een startpistool. Deze wapens zijn aan de politie overgedragen. Nep vuurwapens (zeer echt gelijkend) zijn verboden in Nederland en vallen onder de Wet Wapens en Munitie. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op de Weverij rond 01.00 uur een 22-jarige man uit Ederveen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Na een ademanalyse op het bureau bleek de man met 320 ug/l te hebben gereden. De man heeft een dagvaarding gekregen en een rijverbod van 2 uur.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 21-02-2003 '
Lees ook