Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-07-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.40 uur

Verdachte van mishandeling aangehouden

VEENENDAAL Een 32-jarige man is zaterdagavond tegen 20.00 uur voor en in een woning aan de Bezaan mishandeld door drie mannen. Eén van die mannen, een 26-jarige inwoner van Veenendaal, is later aangehouden.

De drie mannen kwamen aanrijden toen de 32-jarige buiten stond. Hij zou de vriendin van één van hen hebben beledigd. Vrijwel direct begonnen de mannen te slaan. De 32-jarige vluchtte een woning in, maar de mannen achtervolgden hem en mishandelden en dreigden een vuurwapen te gebruiken.

Eén van de mannen die de 32-jarige had mishandeld, de 26-jarige plaatsgenoot, meldde zich rond 21.00 uur op het politiebureau in Veenendaal. Hij vertelde dat hij in Utrecht zou zijn bedreigd met een vuurwapen. Hij had dat vuurwapen echter afgepakt en wilde dat op het bureau Veenendaal afgeven. De man werd aangehouden wegens verboden vuurwapenbezit. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Meisje mishandeld

VEENENDAAL Een veertienjarig meisje uit Veenendaal is zaterdagmiddag rond 15.45 uur in de parkeergarage bij de Corridor in haar gezicht geschopt door een jongen. Het meisje viel en liep daarbij waarschijnlijk een hersenschudding op.

Het meisje liep samen met een vriend en een vriendin langs een groepje jongens, toen een van de jongens het meisje aansprak. Zij zou in het verleden iets tegen de zus van de jongen hebben gezegd. Het meisje zei de zus van de jongen niet te kennen en wilde weglopen. Op dat moment schopte de jongen het meisje in haar gezicht, waardoor zij viel. Het slachtoffer stond op en liep met de twee anderen weg.

Het meisje kan zich de schop en de val niet herinneren, maar werd daarna misselijk en hoorde toen wat gebeurd was. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Alarmpistool proberen

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie kreeg zaterdagavond rond 18.30 uur een melding dat geschoten werd in Wijk bij Duurstede. Iemand die dat gezien had, had het kenteken van de auto waarin men wegreed genoteerd.

Agenten kwamen er al snel achter dat een negentienjarige inwoner van Wijk bij Duurstede eerder die dag een alarmpistool had gekocht. Hij had dit aan een vriend laten zien, die het pistool liet afgaan. Dit was gezien door de getuige.

De jongeman heeft het wapen aan de agenten gegeven.

Uit de bocht

RHENEN Een 22-jarige inwoner van Rhenen is zondagmorgen tegen 02.00 uur voor onderzoek in het ziekenhuis beland nadat hij met zijn auto op de Nieuwe Veenendaalseweg tegen een boom was gereden.

De jongeman vloog uit de bocht en kwam tegen de boom tot stilstand. Hij liep hierbij kneuzingen op. De politie liet de bestuurder een alcoholtest doen, waaruit bleek dat hij mogelijk te veel alcohol had gedronken. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar werkte de jongeman mee aan een bloedproef om het alcoholgehalte te bepalen. Hij kan zich van het ongeluk niets meer herinneren.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 21-07-2002 '
Lees ook