Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-06-2002 Persberichten district Heuvelrug, 12.00 uur

Overval op vrouw

VEENENDAAL- Op zaterdag 22 juni werd een vrouw overvallen.

Omstreeks 17.45 uur stapte de 42-jarige vrouw uit Wolfheze in haar auto welke stond geparkeerd aan de Scheepjeshof. Plotseling stopte een scooter met hierop twee personen en bedreigde haar met een vuurwapen en pakte de tas van de vrouw. De overvallers, beide met zwarte helm op, gingen er vervolgens vandoor op de bromfiets.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie district Heuvelrug onder telefoonnummer 0900-8844.

1050 kilo hasj onderschept, twee verdachten aangehouden

WADDINXVEEN/VEENENDAAL- Op 6 juni heeft de douane Waddinxveen tijdens een controle 1050 kilo hasj aangetroffen.

De drugs werd door de douane aangetroffen in een lading kleding. De partij was afkomstig uit Marokko en had als bestemming Nederland. De hasj heeft een straatwaarde van circa 2 miljoen euro. In samenwerking met de recherche van het district Heuvelrug werden op 10 juni twee verdachten in Veenendaal aangehouden. De verdovende middelen zijn in beslaggenomen en vernietigd.

Tijdens het controleren van de partij confectie stuitten douanemedewerkers op de plakken hasj. Deze waren verstopt tussen de kleding. De hele partij confectie werd daarna met behulp van een scanapparaat nader geïnspecteerd. In totaal bleek er 1050 kilo hasj verstopt te zijn.

Door de recherche van het Politie District Heuvelrug werden na onderzoek twee verdachten- een 26 en een 28 jarige Veenendaler, bij een bedrijf in Veenendaal aangehouden op verdenking van invoer van drugs. Het onderzoek rondom de invoer van drugs wordt door de recherche voortgezet.

Verdachte geeft bekenende verklaring

VEENENDAAL- De 29-jarige man uit Maurik die op verdenking van ontvoering van een meisje uit Veenendaal werd aangehouden, heeft afgelopen weekend een bekennende verklaring afgelegd.

Op woensdagmiddag 19 juni werd een 8-jarig meisje uit Veenendaal west meegenomen door een onbekende man in een auto. Ongeveer een uur later kwam het meisje aanlopen bij een horecagelegenheid aan de Veenedaalsestraatweg in Elst (U) waar het personeel zich over haar ontfermde.

De politie startte woensdagavond direct een onderzoek. Op vrijdagochtend 21 juni werd de verdachte aangehouden door de recherche van het Politie district Heuvelrug en dezelfde dag verhoord en in verzekering gesteld. De auto van de verdachte is in beslaggenomen voor sporenonderzoek. Op maandagochtend 24 juni werd de verdachte voorgeleid. noot redakties: In het belang van het onderzoek worden er verdere geen verdere mededelingen gedaan over deze zaak.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 24-06-2002 '
Lees ook