Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-02-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Controle scooterteam

VEENENDAAL- Op maandagmiddag heeft het scooterteam een controle gehouden op de Schoolstraat en de Verlengde Spoorlaan.

In totaal werden 88 bromfietsen gecontroleerd en 65 processen-verbaal uitgeschreven. Onder andere werden er boetes uitgeschreven voor het niet in het bezit hebben van een geldig bromfietscertificaat, niet dragen van een helm en ondeugdelijke remmen.

Getuigenoproep: Straatroof met geweld

VEENENDAAL- Op maandagavond omstreeks 18.45 uur werd een 45-jarige vrouw uit Veenendaal met geweld beroofd van haar tas. De vrouw is tijdens deze beroving ten val gekomen en liep daardoor diverse schaafwonden op aan haar hoofd, handen en knieën.

De vrouw fietste die avond op het fietspad aan de rechterzijde van de Kerkewijk. Zij kwam uit de richting van het centrum van Veenendaal en ging in de richting van Veenendaal-zuid. Op de Kerkewijk is de vrouw door twee verdachten op een scooter geduwd en van haar zwarte handtas beroofd. Door de harde duw kwam de vrouw ten val.

Signalement bestuurder: Licht getinte huidskleur, tussen de 18 en 24 jaar oud en een normaal postuur. Hij had kort zwart stekelig haar en droeg een zwarte jas die over zijn heup viel.

Signalement passagier: Licht getinte huidskleur, tussen de 18 en 24 jaar oud, smal postuur en smal gezicht. Hij had kort krulletjes haar en droeg een wit/beige jas, met onder de arm grijze strepen en een donkere broek. De verdachten reden op een donkere (zwart/donkerblauw) scooter.

De politie van district Heuvelrug roept getuigen op zich te melden op het politiebureau in Veenendaal. Met name is de politie op zoek naar een groep joggers die de overval hebben gezien en de vrouw overeind hebben geholpen. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Snelheidscontrole

DOORN- Op de Leersumsestraatweg heeft de politie op maandagmiddag tussen 13.45 en 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden er 1056 voertuigen gecontroleerd. Hiervan ontvingen 45 bestuurders een boete voor het overtreden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 123 km/u.

Ongeval letsel

VEENENDAAL- Op maandagmorgen omstreeks 06.05 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de Rijksweg A12 noord. Door het ongeval raakte één van de betrokkenen gewond.

Een 42-jarige bestuurder van een bestelbus uit Graven reed over de A12 op de linkerrijstrook. Toen hij van rijstrook wilde wisselen, kwam hij te dicht achter een 22-jarige bestuurder uit Arnhem te rijden. De 42-jarige man remde, maar raakte toch de auto. Toen hij naar links wilde sturen, begon de bestelauto te slingeren en kwam op zijn zij tegen de vangrail terecht. De bestuurder van de personenauto begon eveneens te slingeren, hij sloeg hierdoor met zijn auto over de kop en kwam op de linkerrijstrook tot stilstand.

De 22-jarige bestuurder is met hoofdletsel en pijn in zijn arm vervoerd naar het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 25-02-2003 '
Lees ook