Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.00 uur

Vreemd geparkeerd

LEERSUM In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 maart troffen politiemensen een wel erg vreemd geparkeerde auto aan.

Rond 04.00 uur surveilleerden politiemensen op het Kerkplein. Daarbij zagen zij dat op de hoek met de Scherpenzeelseweg een auto voor een geldautomaat op de stoep stond. Toen de agenten poolshoogte gingen nemen, zagen zij dat er was gepoogd met de achterzijde van de auto de geldautomaat uit de muur te rijden. Dat was niet gelukt. Er werden geen verdachten in de buurt aangetroffen.
Bij het natrekken van de auto bleek deze in dezelfde nacht in Woudenberg te zijn gestolen. De geldautomaat had de kraak goed doorstaan, maar bleek niet geheel goed meer te werken en werd door een medewerker uitgeschakeld. Door de politie wordt een onderzoek naar deze ramkraak ingesteld.

Fietsster gewond

VEENENDAAL Op vrijdag 21 maart raakte een fietsster bij een aanrijding gewond. De automobilist die haar aanreed, reed door.

Rond 07.50 uur reed een 14-jarig meisje uit Veenendaal met haar fiets over de Componistensingel. Vanuit de Lehardstraat reed een automobilist linksaf de Componistensingel op. Daarbij raakte de automobilist met de rechterachterzijde van zijn auto de fietsster. Zij kwam ten val en raakte daarbij een verkeersbord. Zij liep letsel aan beide benen op en heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. Daar bleek dat een wond aan haar been gehecht moest worden en tevens dat zij kneuzingen aan haar been en enkel op had gelopen.

De automobilist reed door zonder te stoppen. Hij reed in een witte bestelauto. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Verdachte figuren

LEERSUM Dankzij de oplettendheid van enkele bewoners konden op vrijdag 21 maart drie verdachten worden aangehouden.

Rond 16.00 uur zag een getuige dat drie mannen zich verdacht ophielden in de omgeving van de Vogelslag. Politiemensen zagen het drietal op de Gaspeldoornlaan lopen en controleerden hen. Daar de politiemensen hun legitimatie niet vertrouwden werden zij meegenomen naar het politiebureau. Een andere getuige meldde dat hij het drietal uit een auto had zien stappen. Bij het natrekken van deze auto bleek dat de auto in Schiedam was gestolen. De auto is in beslag genomen.

Op het politiebureau herkende een politieman één van de verdachten: De man had een legitimatie bij zich die aangaf dat hij 28 jaar oud was en afkomstig was uit Bosnië. Hij bleek echter een andere naam te hebben, 28 jaar oud te zijn en uit Schiedam te komen. De twee andere mannen waren 18 en 20 jaar oud en hadden de Kroatische nationaliteit. Het drietal is overgedragen aan de politie van Schiedam en daar wordt het onderzoek tegen de verdachten voortgezet.

Hennepkwekerij

RENSWOUDE De politie heeft op dinsdag 25 maart een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd rond 10.50 uur een onderzoek ingesteld in een pand aan de Molenstraat. In de bij de woning gelegen garage werd een hennepkwekerij met ruim 500 planten aangetroffen. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. De elektriciteit bleek buiten de meter om te worden afgetapt. Er werd niemand aangehouden. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 26-03-2003 '
Lees ook