Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.;45 uur

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- In de nacht van woensdag op donderdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Een 47-jarige automobilist uit Veenendaal werd omstreeks 01.00 uur aangehouden op de Raadhuisstraat.

Agenten zagen de man rijden, gaven hem een stopteken en lieten hem blazen. Hier kwam uit dat hij teveel had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 405 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Aanrijdingen

VEENENDAAL- Op de Brouwerstraat vond woensdagavond een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. Omstreeks 18.45 uur stond een 33-jarige automobiliste uit Veenendaal stil op de Brouwerstraat. Toen ze weer weg wilde rijden stak ze schuin naar voren de Brouwerstraat op. Bij deze manoeuvre zag ze een van achterop komende fietser niet. De 14-jarige fietser uit Veenendaal liep aan deze aanrijding lichte kneuzingen op aan zijn knie.

RHENEN- Woensdag, aan het eind van de middag, vond een aanrijding plaats op de kruising Lijnweg/ Cuneraweg. Omstreeks 16.30 uur reed een 25-jarige vrouw uit Veenendaal over de Cuneraweg, komende uit de richting van Veenendaal.

Op de kruising met de Lijnweg wilde ze linksaf slaan. Zij liet daarbij een 24-jarige automobilist uit Lienden die op de lijnweg reed niet voorgaan. De twee autos kwamen hierdoor in botsing. De beide autos hadden lichte schade. De vrouw klaagde over haar nek en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL- Woensdag zijn op verschillende plekken in Veenendaal verkeerscontroles gehouden.

Van 09.15 tot 10.00 uur werd er op de Nieuweweg op snelheid gecontroleerd. Van de 485 gecontroleerde bestuurders waren er 20 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Op de Parallelweg werd er tussen 10.30 en 12.15 uur op snelheid gecontroleerd. Hier werden 250 voertuigen gecontroleerd, 68 daarvan ontvangen binnenkort een bekeuring thuis. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u. Op deze weg is 50 km/u toegestaan.

Vervolgens werd er van 13.30 tot 15.00 uur gecontroleerd op de Kerkewijk. Hier werden 879 voertuigen gecontroleerd. 79 Bestuurders reden te snel en waren in overtreding. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 88 km/u.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 27-03-2003 '
Lees ook