Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 12.00 uur

Verwarde man rijdt in op agenten

VEENENDAAL De politie in Ede hield vrijdagmiddag een 33-jarige inwoner van die plaats aan die wordt verdacht van het inrijden op politiemensen in Veenendaal. Zie ook het persbericht van de politie Gelderland-midden.

Twee agenten die vrijdagmiddag rond 11.00 uur lopend op de Brouwersstraat in Veenendaal surveilleerden zagen plotseling een auto op zich afkomen. De agenten sprongen aan de kant maar één van hen werd toch door de auto geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en heeft letsel aan zijn enkel.

Tasjesrovers aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft op donderdag 27 maart na onderzoek een 18-jarige man uit Veenendaal en een 20-jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van twee tasjesroven.

Op maandag 24 maart werden een 36-jarige en een 61-jarige vrouw uit Veenendaal slachtoffer van het duo. Het tweetal benaderde rond 15.00 uur de 61-jarige fietsende vrouw op de Veldweg en deden een greep naar haar tas, die achterin haar fietstas zat. Zij zaten op dat moment op een bromfiets en benaderden haar van achteren. De tas viel echter uit de handen van de dief en kwam op de grond terecht. Vervolgens reden de verdachten snel weg en had de vrouw gelegenheid om haar tas van de grond te rapen.

Vijf minuten later werd een 36-jarige vrouw eveneens op de fiets - op de Vijgendam op dezelfde wijze benaderd. Eén van de mannen greep in het voorbij rijden twee tassen uit de fietsmand voorop de fiets. Daarna reden ze hard weg. Beide vrouwen liepen geen lichamelijke verwondingen op.

Na onderzoek en op grond van diverse getuigenverklaringen werd op donderdag 27 maart de 20-jarige verdachte in een woning in Veenendaal aangehouden. Hij bleek een fietssleutel van een gestolen fiets in zijn bezit te hebben. Deze fiets bleek dezelfde ochtend van de Lange Dreef te zijn weggenomen.

Enkele uren later werd de 18-jarige verdachte aangehouden. Beiden hebben bekennende verklaringen afgelegd. Zij zijn in verzekerde bewaring genomen en zullen tot behandeling op de zitting in hechtenis blijven.

Te veel op

WIJK BIJ DUURSTEDE Een 34-jarige Utrechter reed zaterdagmorgen rond 00.50 uur op de Romeinenbaan bijna tegen een politieauto omdat hij geen voorrang verleende. De agenten controleerden de bestuurder op alcohol. Hij blies 715 ug/l. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Boos: slagboom afgebroken

VEENENDAAL Een 38-jarige Veenendaler werd vrijdagavond rond 18.45 uur aangehouden omdat hij even daarvoor een slagboom van een garage had afgebroken. De man was boos omdat hij naar zijn zeggen geen wisselgeld uit de parkeerautomaat aan de Scheepjeshof kreeg. Hij maakt bezwaar bij de bewaking, waardoor bij het uitrijden de uitrijtijd verstreken was. Toen de bewaking hem vertelde dat hij daarom 20 cent moest betalen brak hij de slagboom en reed weg. Agenten hielden de man aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 29-03-2003 '
Lees ook