Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Brute diefstal

DOORN - Op dinsdagmiddag werd een bejaarde vrouw bestolen van haar tas.

De 84-jarige vrouw uit Doorn reed omstreeks 15.00 uur met haar scootmobiel over het fietspad aan de Driebergsestraat. Ter hoogte van de Hydeparklaan werd ze aangesproken door drie jongens in de leeftijd van 16 tot 18 jaar die haar iets vroegen waarna ze haar weg vervolgde over de Hydenparklaan.

Plotseling merkte de vrouw dat haar tas, die ze achter haar wagen had hangen, werd weggepakt. De vrouw keek om en zag dat een jongen op een scooter achter haar stond en een andere jongen op de scooter stapte en beiden reden hard weg. Bij de bromfiets reed nog een jongen op een fiets. Na de diefstal probeerde de vrouw de aandacht te trekken van passerende personen. Een man in een witte auto stopte en vertelde dat hij de jongens had gezien en dat hij naar hen op zoek ging. Deze meneer is vervolgens niet meer teruggekomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt met name de man in de witte auto zich te melden bij de politie. Eventuele andere getuigen van deze laffe diefstal worden eveneens verzocht contact op te nemen met de politie district Heuvelrug, 0900-8844.

Bromfietscontrole

DOORN/WIJK BIJ DUURSTEDE Op maandagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden op de Langbroekerweg. In totaal werden hier 53 bromfietsen gecontroleerd en hiervan hadden er 18 geen gebreken. Er werden 55 bekeuringen uitgereikt.

Op de Zandweg werden 38 bromfietsen gecontroleerd en hiervan waren er 10 in orde. Hier werden 38 bekeuringen uitgereikt. De bekeuringen werden uitgeschreven voor het hebben van een te groot vermogen, niet in het bezit zijn van bromfietscertificaat, rijden zonder helm en het niet verzekerd zijn.

Verkeersongeval letsel

DOORN- Op dinsdagavond vond er een verkeersongeval plaats waarbij een kind gewond raakte.

Omstreeks 18.10 uur reed een 43-jarige automobilist uit Doorn over de Driebergsestraatweg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 18-jarige automobilist uit Driebergen Rijsenburg. De 43-jarige man sloeg op een gegeven moment linksaf en liet hierbij de 18-jarige niet voor gaan. Een aanrijding was het gevolg en een 4-jarige jongen, die in de auto van de 43-jarige zat, raakte gewond en werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Onderzoek wees uit dat de 43-jarige man onder invloed van alcohol was en blies op het bureau 1.7 promille. Het rijbewijs van de man is ingenomen en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Beide autos raakten zwaar beschadigd.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 29-05-2002 '
Lees ook