Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.00 uur

VERDACHTEN GEWAPENDE OVERVAL AANGEHOUDEN

VEENENDAAL - De recherche van de Politie district Heuvelrug heeft een 16-jarige jongen en een 18-jarige man uit Veenendaal aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op maandag 22 april op een winkel in de Passage.

Omstreeks 17.30 uur werd op 22 april aan de achterzijde van de winkel, aan de Tuinstraat, aangebeld. Een winkelmedewerker opende de deur en onmiddellijk kwamen twee jongens met helmen op naar binnen die haar beetpakten en vroegen naar de kluis. De bedrijfsleider van de winkel kwam op dat moment het halletje in en de jongens bedreigden hem met een vuurwapen. De bedrijfsleider begon zich te verzetten, waarop de verdachten op de vlucht sloegen.

Na onderzoek werd korte tijd later bij de winkel een bromfiets aangetroffen, waarop de jongens mogelijk hadden gereden. Na verder onderzoek door de recherche kwam de politie de twee verdachten op het spoor. Beiden zijn inmiddels voorgeleid en in verzekerde bewaring gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verdachten inbraak in auto

COTHEN De politie heeft op maandag 27 mei een 22-jarige en een 29-jarige man uit Reuver aangehouden op verdenking van inbraak in een bestelauto.

Omstreeks 04.00 uur in de nacht van zondag op maandag ontving de politie de melding dat er werd ingebroken in een bestelauto op een parkeerplaats aan het Nieuwland. Hierbij was apparatuur aangetroffen die nabij de bestelauto werd teruggevonden. De politie ging direct rondrijden in de omgeving en zag korte tijd later de twee verdachten in een auto rijden op het Tarweveld die voldeden aan het signalement.

Beide mannen werden aangehouden, ingesloten in bureau Veenendaal en verhoord. Beiden hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL Woensdagavond heeft de politie een man op een scooter aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance werd de politie op het Boompjesgoed rechts ingehaald door een man op een scooter. De bestuurder 29 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal reed met hoge snelheid. De agenten besloten de bestuurder te controleren.

Op het moment dat de agenten de man aanspraken op zijn rijgedrag roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man onder invloed op zijn scooter zat. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van negen uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de Veenendaler gaan bepalen.

Spoorbomen blijven gesloten

VEENENDAAL De politie heeft woensdagmiddag opgetreden bij een spoorwegovergang aan de De Reede.

Omstreeks 17.05 kwam bij de politie de melding binnen dat de overweg niet juist werkte. Ter plaatse trof de politie de bomen dicht aan. Nagenoeg alle weggebruikers probeerden over het spoor te komen.

Totdat het probleem verholpen was is de politie ter plaatse gebleven om een veilige situatie te creëren. Vermoedelijk is de storing ontstaan doordat onbekenden stukjes ijzer op de rails hadden gelegd.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 30-05-2002 '
Lees ook