Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.35 uur

Vervolging voor poging zware mishandeling

(Zie persbericht district Heuvelrug d.d.21-03-03: `Bestuurder rijdt in op parkeercontroleur`)
VEENENDAAL Op donderdag 20 maart, rond 17.00 uur, kreeg de politie de melding dat een 21-jarige automobilist uit Veenendaal kort daarvoor op een parkeercontroleur zou zijn ingereden op de J.G. Sandbrinkstraat. Aanleiding hiervan zou een woordenwisseling zijn over een parkeerboete. De controleur en een collega verklaarden dat de man daarop in zijn auto stapte en poogde op hem in te rijden.

Surveillerende agenten troffen de man korte tijd later aan op de Kerkewijk in Veenendaal. Daarop kreeg de man een stopteken en werd hij aangehouden. Na onderzoek en het horen van diverse betrokkenen en getuigen is in overleg met justitie besloten de verdachte te gaan vervolgen voor poging zware mishandeling. De man heeft hiervoor inmiddels een dagvaarding ontvangen.

Vernieling

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 maart zijn drie jongens aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Rond 02.25 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens bij het station fietsen aan het vernielen waren. Ter plaatse bleek dat zij meerdere fietsen op het treinspoor hadden gegooid en fietsen in de fietsenstalling hadden omgegooid. Het drietal werd aangehouden. Het ging om twee jongemannen van 18 jaar uit Veenendaal en een jongen van 17 jaar uit Overberg.

In totaal een dertigtal fietsen bleek het slachtoffer te zijn geworden van de vernieldrift van het drietal. Zij bekenden de vernielingen te hebben gepleegd en verklaarden bereid te zijn de schade te vergoeden.

De politie verzoekt de mensen wiens fiets bij het bovenstaande vernield is en die nog geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen.

Twee mannen aangehouden

VEENENDAAL Op zondag 30 maart werden twee mannen aangehouden voor belediging, verzet en belemmering.

Rond 19.45 uur controleerden politiemensen op de Hoofdstraat een auto met drie inzittenden. De controle vond ter hoogte van een horecagelegenheid plaats en enkele klanten van deze gelegenheid kwamen naar buiten en bemoeiden zich met de zaak. Toen zij werden verzocht zich te verwijderen begon één van hen, een 36-jarige man uit Bergen (L), een politieman te beledigen. Daarop werd hij aangehouden, maar hij verzette zich tegen zijn aanhouding. Toen een politieman daarop met pepperspray dreigde, gaf hij zijn verzet op en werd hij in de boeien geslagen.

De verdachte werd achter in een politieauto gezet. Eén van de andere personen trok vervolgens het portier open. Deze man, 24 jaar oud en afkomstig uit Tiel, werd daarop ook aangehouden. Hij verzette zich daarbij hevig en werd met gepast geweld in de boeien geslagen. Beide verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

De personen in de gecontroleerde auto hadden niets misdaan en mochten na controle hun weg vervolgen.

Doorrijder aangehouden

VEENENDAAL Op zondag 30 maart werd een automobilist aangehouden voor doorrijden na een aanrijding in de voorgaande nacht.

Rond 05.10 uur fietste een 20-jarige man uit Veenendaal over de Brouwerstraat in de richting van het Boompjesgoed. Hij zag dat een auto op een lopend familielid van hem inreed en dat diegene alleen een aanrijding kon voorkomen door weg te springen. Vervolgens werd de 20-jarige man afgesneden door de automobilist, waarna hij hard achter hem aanfietste om zijn kenteken op te kunnen schrijven. De automobilist ging vervolgens vol op zijn rem staan, waarbij een aanrijding tussen de auto en de achtervolgende fietser ontstond. Daarbij klapte de fietser met zijn hoofd door de achterruit van de auto. De automobilist reed daarna weg. De fietser liep door de aanrijding letsel op aan zijn gezicht en linkerbeen.

Door de politie werd in Veenendaal uitgekeken naar de auto van de verdachte. De auto werd rond 11.00 uur geparkeerd aangetroffen in Veenendaal. De eigenaar verscheen even later bij zijn auto. De man, 19 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, werd aangehouden en de auto werd veiliggesteld aan het politiebureau.

Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld naar wat er zich allemaal precies heeft afgespeeld.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Heuvelrug 31-03-2003 '




Lees ook