Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Chauffeur beroofd

HOUTEN Op dinsdag 4 juni raakte een chauffeur licht gewond bij een beroving.

Rond 17.30 uur bevond een 24-jarige man uit Schoonhoven zich op de parkeerplaats langs de Utrechtseweg. Hij had daar zijn bestelbus geparkeerd en stond naast de bus een kleine behoefte te doen. Plotseling voelde hij dat hij van achteren werd geschopt, beetgepakt en geslagen. Daarna zag hij dat zijn belager een mes had en hem daarmee bedreigde. De verdachte pakte de portemonnee van het slachtoffer af. Bij de schermutselingen liep het slachtoffer een lichte verwonding op. Daarna liep de verdachte weg, stapte op een bromscooter en reed in de richting van Nieuwegein weg. Het slachtoffer is in het ziekenhuis onderzocht en mocht na behandeling naar huis.

De verdachte was een blanke man. Hij droeg een donkerblauw t-shirt met korte mouwen, een blauwe spijkerbroek en een zwarte helm. Het opvallende aan de bromscooter was dat zich boven het verzekeringsplaatje een sticker van Tweety bevond.

De politie verzoekt getuigen of mensen die menen de verdachte mogelijk in combinatie met de brommer (Tweetysticker) te (her)kennen, contact op te nemen met district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Auto op de kop

VIANEN Op dinsdag 4 juni raakte een inzittende gewond bij een ongeval waarbij een auto met aanhangwagen betrokken was.

Rond 11.10 uur reed een 42-jarige man uit West-Knollendam met zijn auto met aanhangwagen over de rijksweg A2. Op de aanhangwagen stond een auto. Na het passeren van de Lekbrug begon de aanhanger te slingeren en slaagde de automobilist er niet meer in zijn voertuig onder controle te krijgen. Zijn auto sloeg over de kop en kwam op de kop tot stilstand. De aanhangwagen brak los, maar kwam door de losbreekreminrichting ook tot stilstand.

De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar een 37-jarige man uit Krommenie die bij hem in de auto zat, werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. Het ongeval is waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat de gewichtsverdeling van de auto die op de aanhangwagen stond niet juist was.

Winkeldief betrapt

NIEUWEGEIN Op dinsdag 4 juni is een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 12.45 uur zag een medewerker van een winkel aan de Ravenswade dat een klant enige goederen uit de stellingen pakte en deze in zijn jaszak stopte. De man werd door een winkelmedewerker staande gehouden.

De verdachte, een 37-jarige man uit Den Dolder, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. De man bekende de goederen te hebben willen stelen. Na een bekeuring van 150,- in ontvangst te hebben genomen, werd de man heengezonden.

Toeteren hielp niet

NIEUWEGEIN Op dinsdag 4 juni werd een automobilist door een achteruitrijdende auto aangereden.

Rond 17.05 uur stond een 55-jarige automobilist uit Nieuwegein met zijn auto stil bij het Makadocenter. Plotseling zag hij dat een auto uit een parkeervak achteruit in zijn richting reed. De 55-jarige man claxonneerde meerdere malen, maar de auto bleef doorrijden. Achteraf heel begrijpelijk; er zat namelijk niemand in die auto. De auto botste met zijn achterbumper tegen het linkervoorspatbord van de auto van de 55-jarige man. De auto was gaan rollen doordat zijn 37-jarige eigenaar was vergeten het voertuig op de handrem te zetten. Door de schuinte van de weg, was het voertuig vervolgens gaan rollen. De beide betrokken partijen hebben een schadeformulier ingevuld.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 05-06-2002 '
Lees ook