Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.25 uur

Fietser gewond

NIEUWEGEIN Op donderdag 6 maart raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 12.10 uur reed een 54-jarige automobiliste uit Nieuwegein over de Batauweg in de richting van de Heemraadsweide. Voor de kruising met de Heemraadsweide gaf zij richting naar links aan en sorteerde links voor. Op dat moment wilde een 60-jarige fietser uit Nieuwegein vanaf het fietspad van de Peningburg de kruising met de Batauweg in de richting van de Heemraadsweide oversteken. Hij fietste de kruising op omdat hij zag dat de automobiliste richting naar links aangaf. De automobiliste zag echter op het laatste moment dat de Heemraadweide was afgesloten, sloeg dus niet linksaf maar reed rechtdoor. Daarbij zag zij de overstekende fietser over het hoofd en een aanrijding was het gevolg.

De fietser werd met een hoofdwond en enkele schaafwonden per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Hardloper gewond

VIANEN Op donderdag 6 maart raakte een hardloper gewond bij een ongeval met een auto.

Rond 08.35 uur reed een 47-jarige automobiliste uit Vianen over t Zand in de richting van de Lange Waaysteeg. Op de kruising met het fietspad verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende 47-jarige man uit Vianen, die aan het hardlopen was. Het verkeer op het fietspad had voorrang op het verkeer op de rijbaan van t Zand. Een aanrijding was het gevolg.

De hardloper werd met kneuzingen aan zijn borst per ambulance overgebracht naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein.

Automobiliste gewond

VIANEN Op donderdag 6 maart raakte een automobiliste licht gewond bij een aanrijding.

Rond 18.55 uur nam een 29-jarige automobiliste uit Leerdam op de Rijksweg A2 Oostbaan de afslag Vianen. Op de afrit kreeg zij last van een contactlens en door het wrijven lette zij even niet op de weg. Zij botste tegen de linkervangrail, slingerde vervolgens over de weg, maar wist de auto toch weer in bedwang te krijgen. Zij stopte onder aan de afrit. Toen zij vervolgens haar linkerportier opende, viel zij uit de auto. Een automobilist die het ongeval had zien gebeuren, kwam de vrouw te hulp.

Zij werd met nekklachten per ambulance naar het Sint Atoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De auto had forse schade aan de linkervoorzijde en was over de gehele linkerzijkant beschadigd. De auto is weggesleept.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 07-03-2003 '
Lees ook