Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 11.35 uur

Aanrijding: vier mensen in ziekenhuis

LEKSTROOM Vier mensen zijn zaterdagavond na een frontale aanrijding op de provinciale weg 210 bij Lopik gewond naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om twee bestuurders, een inzittende, en een onwel geworden brandweerman die na het ongeluk ter plekke werkte.

Een 33-jarige automobilist uit Lopik raakte rond 23.10 uur de berm en vermoedelijk door een overcorrectie slipte de auto en kwam dwars op de andere weghelft te staan. Een 39-jarige automobilist uit Veghel kon een aanrijding niet voorkomen. Hij en een inzittende (geen gegevens bekend) zijn naar het Bleulandziekenhuis in Gouda gebracht. De man liep een breuk in zijn borstbeen op. Over de verwondingen van zijn passagier is niets bekend.

De 33-jarige is naar het Utrechtse UMC gebracht met nog onbekend letsel. Van hem is bloed afgenomen om vast te stellen of hij alcohol had gedronken.

Tijdens de werkzaakheden werd een brandweerman van het korps Schoonhoven onwel. Hij is gereanimeerd en naar het Antonius-ziekenhuis gebracht.

De weg was twee uur afgesloten.

Twee gewonden door aanrijding

MIJDRECHT Een 57-jarige Amsterdammer belandde zaterdagmiddag in het ziekenhuis nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de Oosterlandweg. Een 87-jarige automobilist waar hij tegenaan reed moest eveneens worden opgenomen in een ziekenhuis.

De Amsterdammer reed in een bocht rechtdoor. Hij reed tegen een hek en bleef daardoor op de weg. De 87-jarige die hem tegemoetkwam kon een aanrijding niet voorkomen. Hij is ter observatie in het Hofpoort-ziekenhuis opgenomen. De Amsterdammer is met hoofdletsel naar het AMC gebracht.

De politie vermoedt dat de Amsterdammer onder invloed van alcohol was. Door zijn verwondingen kon hij geen blaastest doen. Van hem is een bloedproef afgenomen.

Bedreiging

HOUTEN Een 33-jarige vrouw uit Baarn is zaterdagmiddag aangehouden nadat zij een winkelbediende had bedreigd.

De vrouw bedreigde rond 16.00 uur een medewerkster van een winkel aan de Spoorhaag en verliet vervolgens het pand samen met een man. De politie hield de vrouw en de 35-jarige Utrechter kort daarop in het centrum van Houten aan. De vrouw legde op het politiebureau een deels bekennende verklaring af. Proces-verbaal is tegen de vrouw opgemaakt.

Agressieve jongens aangehouden

HOUTEN De politie hield zaterdagmiddag twee zestienjarige jongens uit Houten aan die rond 16.30 uur bij de Kooikersplas een jongen in elkaar geslagen hebben en een hond mishandeld. Ondanks dat het erg druk was aan de Kooikersplas had niemand de politie gebeld over de mishandeling.

De jongen, een veertienjarige inwoner van Houten, liet zijn hond uit en werd vervolgens door een zestienjarige plaatsgenoot aangesproken op een gebeurtenis in het verleden. Er vormde zich een groep van zon zeven jongeren rond de veertienjarige. Tegen de hond werd een stok gegooid, de jongeren probeerden de veertienjarige bollen te laten eten die als aas worden gebruikt om vis te vangen. De knaap probeerde weg te komen maar hij werd al snel ingehaald. Hij werd geslagen en gestompt en kon vervolgens toch zijn huis bereiken, waarna de politie gewaarschuwd werd. Die ging meteen op onderzoek uit en hield de twee jongens aan. De politie is nog bezig met het onderzoek; de zestienjarige zit voorlopig nog in de cel.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 09-06-2002 '
Lees ook