Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Winkeldief

NIEUWEGEIN Op maandag 8 juli werd een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 15.30 uur pakte een 37-jarige man uit Utrecht bij een winkel aan de Passage (City Plaza) enkele doosjes met parfum uit de schappen. Hij wilde de winkel verlaten zonder deze goederen af te rekenen. Hij gaf de spullen aan een andere man, waarna beiden wegliepen. Een getuige zag dat gebeuren en waarschuwde het winkelpersoneel, dat achter de verdachte aanging.

De gewaarschuwde politie kon de 37-jarige verdachte in City Plaza aanhouden. Hij is in het politiebureau ingesloten. De Utrechter bekende de diefstal te hebben gepleegd. Naar zijn medeverdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Te snel

LOPIK Op maandag 8 juli raakte een automobilist zijn rijbewijs kwijt na een forse snelheidsovertreding.

Rond 19.00 uur surveilleerden politiemensen met een onopvallend videovoertuig over de Provincialeweg N210. Zij zagen dat een automobilist met hoge snelheid in de richting van Schoonhoven reed. Zij gingen achter de auto aan en zagen dat de bestuurder met een (al gecorrigeerde) snelheid van 134 km/u reed, terwijl daar een maximum snelheid van 80 km/u geldt. De bestuurder werd aan de kant gezet.

De 27-jarige man uit Rotterdam verklaarde zich bewust te zijn van de hoge snelheid waarmee hij reed. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bedreiging

NIEUWEGEIN Op maandag 8 juli werd een man aangehouden, nadat hij een jongeman had bedreigd.

Rond 20.30 uur stond een 19-jarige jongeman uit Nieuwegein op de Tramstraat bij zijn auto. Hij zag dat een auto met daarin drie mannen bij hem stopte. De mannen stapten uit de auto en er ontstond een woordenwisseling tussen één van hen en de 19-jarige jongeman. Daarna renden de drie op hem af. De 19-jarige man voelde zich daardoor zo bedreigd, dat hij wegrende. Toen het drietal zag dat de jongeman hulp kreeg van een ander, stapten zij in hun auto en reden weg.

De verdachte die de jongeman bedreigd had, werd even later op de Margrietstraat aangehouden. De man, 38 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, is in het politiebureau ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tegen lantaarnpaal

NIEUWEGEIN In de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juli botste een bromfietser op een lantaarnpaal.

Rond 02.30 uur reed een 20-jarige jongeman uit Nieuwegein met zijn bromfiets over de Heemraadsweide. Door nog onbekende oorzaak botste hij op een lantaarnpaal en kwam ten val. Hij werd met pijnklachten aan zijn linkerbeen, -arm en rug per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. In het ziekenhuis heeft hij een blaastest afgelegd. Hij bleek niet (teveel) te hebben gedronken.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 09-07-2002 '
Lees ook