Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Onder invloed tegen lantaarnpaal

UTRECHT / NIEUWEGEIN Op zondag 9 juni reed een automobilist tegen een lantaarnpaal, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde.

Rond 7.00 uur reed een 32-jarige automobilist uit Culemborg over de Verlengde Vleutenseweg in Utrecht, in de richting van de rijksweg A2. Door nog onbekende oorzaak reed hij nabij de oprit naar de A2 tegen een lantaarnpaal. Door het ongeval verloor de auto zijn voorruit en liep forse schade op. De bestuurder liep lichte verwondingen aan zijn hoofd op. Ondanks zijn verwondingen en het gebrek aan een voorruit reed de man toch de snelweg in de richting van Vianen op. Bij een benzinepomp ter hoogte van Nieuwegein zette hij zijn auto aan de kant. Passerende automobilisten waarschuwden de politie.

Politiemensen troffen de man zittend in zijn auto aan. Hij had een lichte hoofdwond. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,10 promille, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Tevens bleek hij nog negen bekeuringen open te hebben staan. Na betaling van bijna 1000,- voor deze bekeuringen mocht hij het politiebureau verlaten. Voor het doorrijden na de aanrijding en het rijden onder invloed moet hij zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Man slaat rovers van zich af

VIANEN Op zondag 9 juni hebben enkele jongens geprobeerd een man te beroven. Twee van hen liepen klappen op.

Rond 05.00 uur fietste een 21-jarige man uit Nieuwegein over de brug bij Vianen in de richting van Nieuwegein. Op de brug kwamen hem enige bromscooters tegemoet rijden en één van de bestuurders reed kennelijk opzettelijk tegen zijn fiets op. Vervolgens eiste de bromfietsbestuurder dat de Nieuwegeiner de schade aan de brommer zou betalen. Hij verklaarde echter geen geld te hebben. Hij moest vervolgens onder bedreiging naar de dichtstbijzijnde pinautomaat fietsen. Na een beperkt bedrag te hebben gepind kreeg het slachtoffer twee kopstoten op zijn neus. Hij sloeg daarop zijn belager tegen de vlakte. Een andere belager schakelde hij middels een trap tegen diens knie gedeeltelijk uit. Die jongen pakte daarop een mes en hield zo de Nieuwegeiner op afstand. Daarna vluchtten alle belagers.

Het slachtoffer liep door de kopstoten een bloedneus op. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Man bedreigt ex

NIEUWEGEIN Op zondag 9 juni heeft een man zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend met een vuurwapen bedreigd.

Rond 17.30 uur kreeg de politie de melding dat een man op het Graaf Anselmdek een woning was binnengedrongen en meerdere personen met een vuurwapen zou hebben bedreigd. De verdachte zou vervolgens in een voertuig zijn gestapt en zijn weggereden. Politiemensen zagen het betrokken voertuig met de verdachte rijden. Op de Ringfazant werd de verdachte, een 41-jarige man uit Utrecht, middels de uitpraatprocedure uit zijn auto gehaald en werd hij aangehouden. In zijn voertuig troffen politiemensen twee vuurwapens aan. Deze werden in beslag genomen. De verdachte is in het politiebureau ingesloten.

Door de politie wordt een nader onderzocht wat er zich precies heeft afgespeeld. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat de verdachte één schot heeft gelost in de nabijheid van de woning aan het Graaf Anselmdek.

Man pleegt vernielingen

NIEUWEGEIN Op zondag 9 juni heeft een man vernielingen gepleegd in een benzinestation.

Rond 22.00 uur tankte een 25-jarige man uit Mouvaux (Fr) bij een benzinepomp aan de A2 ter hoogte van Nieuwegein. Bij het afrekenen werd zijn creditcard door het apparaat geweigerd. De pompmedewerker hield de kaart om zeker te stellen dat de man zou betalen. Er ontstond een woordenwisseling met de man, waarna hij de shop verliet. Hij pakte een krik uit zijn auto, liep de shop weer in en sloeg enkele malen met de krik tegen het veiligheidsglas van cabine van de benzinepompmedewerker. Die gaf de creditcard aan de man terug, waarna de man zonder te betalen de shop verliet en wegreed.

De verdachte kon op de A27 aan de kant worden gezet. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 10-06-2002 '
Lees ook