Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-02-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Brand: getuigen gezocht

NIEUWEGEIN Op zaterdagavond 8 februari heeft er brand gewoed bij een bedrijf. Enkele vrachtwagens en een loods liepen schade op.

Rond 20.00 uur verliet een medewerker van een transportbedrijf aan de Ravenswade het bedrijf. Rond 22.00 uur zagen getuigen dat er op het terrein van het bedrijf brand woedde. Toen de politie en brandweer ter plaatse kwamen, bleek er brand te woeden in drie vrachtwagens. De brandweer had de brand snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat ook de loods aan de buitenzijde brandschade opliep. Er bestaat een vermoeden van brandstichting.

In de buurt van het bedrijf bevindt zich een fastfoodrestaurant met een drive-in. Mogelijk dat bezoekers van deze gelegenheid of andere getuigen op zaterdagavond 8 februari tussen 20.00 uur en 22.00 uur iets opvallends hebben gezien op of in de nabijheid van de Ravenswade. De politie verzoekt hen contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 10 februari een snelheidscontrole op de Beneluxweg gehouden.

De controle vond tussen 13.15 uur en 14.45 uur plaats en in totaal twaalf bestuurders werden bekeurd omdat zij zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u hielden. De bestuurder met de meeste haast reed met een snelheid van 76 km/u.

Winkeldiefstal

HOUTEN Op maandag 10 februari werden twee meisjes aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 18.20 uur zag een medewerker van een winkel aan de Spoorhaag dat twee meisjes met een volle winkelmand achter een winkelschap gingen staan en even later met een halflege maand weer tevoorschijn kwamen. Vervolgens rekenden de meisjes de spullen in het mandje bij de kassa af. Na dat zij de kassa waren gepasseerd, werden zij staande gehouden door een winkelmedewerkster. Zij bleken voor meer dan 15,-aan levensmiddelen in hun boodschappentas en jas te hebben gestopt en niet te hebben afgerekend.

De meisjes, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Houten, werden door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Tegen beiden is proces-verbaal voor diefstal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 11-02-2003 '
Lees ook