Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Man beroofd

HOUTEN Op woensdag 10 juli is een man van zijn tas beroofd.

Rond 13.55 uur stond een 19-jarige jongeman uit Houten op het Schonenburgseind. Hij wilde bij een bank een zakje in de geldstortingsautomaat doen. Terwijl hij daar mee bezig was, hoorde hij dat een scooter hem van achteren naderde. Vervolgens kreeg hij van achteren een harde duw en kwam ten val. Het zakje viel en werd opgepakt door een jongeman.

De Houtenaar zag daarna dat de jongeman die het zakje had gepakt op de scooter sprong en dat op de scooter nog een jongeman zat. Beiden reden weg in de richting van de parkeerplaats Achterom. Het is nog niet bekend hoe groot de buit is.

De beide verdachten hadden een licht getinte huidskleur. De verdachte die achterop zat had zwart krullend haar en droeg een zwart lederen jas met een bontkraag. Zij reden op een grijze Gilera Runner 180 MOTORscooter.

Vechtpartij

NIEUWEGEIN Op woensdagavond 10 juli vond een vechtpartij tussen jongeren plaats.

Rond 22.20 uur kreeg de politie de melding van een grote vechtpartij op de Biltseveste. Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse. De daders bleken al in enkele auto`s te zijn vertrokken en de politiemensen troffen een 17-jarige jongen uit Nieuwegein met een bloedneus aan.

De oorzaak was vermoedelijk een verbroken relatie tussen een 18-jarige jongen die in de omgeving woont en een meisje. Tussen de vriendengroepen van beiden ontstond daardoor ruzie, waarbij klappen waren gevallen. Dit was nu op de Biltseveste geëscaleerd, waarbij de 17-jarige jongen (vriend van de 18-jarige jongen) een bloedneus opliep. De 17-jarige jongen en de 18-jarige jongen weten nog niet of zij aangifte willen doen.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 11-07-2002 '
Lees ook