Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-02-2003 Persberichten district lekstroom, 09.50 uur

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN Op dinsdag 11 februari heeft de politie een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond tussen 19.00 uur en 21.30 uur op de Laagravenseweg plaats. Negentig bestuurders moesten een blaastest afleggen en één van hen bleek teveel te hebben gedronken. De man, 40 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 550 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur.

Hennepkwekerij

IJSSELSTEIN Op dinsdag 11 februari heeft de politie een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van informatie werd een onderzoek ingesteld in een woning aan de Cape Kennedy. Daarbij werd een hennepkwekerij van meer dan 200 planten aangetroffen. De kweekapparatuur en planten werden in beslag genomen. De voor de kwekerij benodigde stroom werd buiten de meter om afgetapt. In de woning werd niemand aangetroffen. Naar de 57-jarige bewoner wordt een nader onderzoek ingesteld.

Met mes bedreigd

NIEUWEGEIN Op dinsdag 11 februari werd een jongen met een mes bedreigd. De politie kon even later twee verdachten aanhouden.

Rond 18.50 uur liep een 15-jarige jongen uit Nieuwegein over de Tilburydrift. Hij zag daar twee jongens lopen en liep door. Hij merkte dat de twee jongens hem volgden naar de Karosdrift. Daar werd hij door één van hen geschopt, waardoor hij ten val kwam. Toen hij weer opstond werd hij door het tweetal gestompt en met een mes bedreigd. Zij wilden geld en een gsm van hem hebben. Toen hij verklaarde die niet te hebben, lieten zij hem weglopen. Zij bleven hem echter nog wel volgen en gaven hem nog meerdere klappen. Vervolgens renden zij weg.

De 15-jarige jongen meldde zich bij de politie. Politiemensen gingen samen met het slachtoffer naar de Karosdrift om te kijken of de verdachten zich daar nog ophielden. Dat bleek het geval te zijn en de verdachten, beiden 13 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werden bij de tramhalte aangehouden. Zij zijn in het politiebureau ingesloten en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt voor openlijke geweldpleging en poging beroving onder bedreiging van geweld. Het slachtoffer hield aan de mishandeling lichte verwondingen over aan een knie en handen. Dankzij zijn dikke kleding hield hij geen letsel over aan de meeste klappen die hij kreeg.

Onder invloed

HOUTEN In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 februari werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed verkeerde van alcohol.

Rond 04.40 uur zagen politiemensen op de Fortweg een auto staan met draaiende motor en brandende verlichting. Achter het stuur troffen zij de half ineengedoken en slapende 35-jarige bestuurder uit Putten aan. Met enige moeite lukte het hen de man uit zijn roes te laten ontwaken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 430 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 12-02-2003 '
Lees ook