Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Rectificatie Hennepplantages

(Zie persbericht district Lekstroom d.d. 07-06-02 meerdere hennepplantages opgerold)

NIEUWEGEIN In het persbericht van 7 juni werd melding gemaakt van het oprollen van vijf hennepplantages. Daarbij werd aangegeven dat o.a. ook in een woning aan de Hazeweide een hennepplantage was aangetroffen. Er is wel een onderzoek in de woning ingesteld, maar daarbij is geen hennepkwekerij aangetroffen. In de woning werd wel een gering aantal takjes hennep gevonden. Deze waren echter voor eigen gebruik. Tegen de bewoner wordt géén proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond

NIEUWEGEIN Op woensdag 12 juni is een bromfietser gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.20 uur reed een 38-jarige automobilist uit Leerdam over de Nijverheisdweg, komende uit de richting van de Hollandhaven en gaande in de richting van de Wierselaan. Op het kruispunt met de Constructieweg sloeg hij linksaf. Daarbij liet hij een hem tegemoetkomende 16-jarige bromfietser uit Nieuwegein niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg.

De bromfietser liep een wond boven zijn oog op. Hij is door een familielid naar het ziekenhuis gebracht.

Gordelcontroles

NIEUWEGEIN / BENSCHOP Op woensdag 12 juni heeft de politie op de Sluyterslaan in Nieuwegein van 14.00 uur tot 15.30 uur een gordelcontrole uitgevoerd. Twintig bestuurders maakten geen gebruik van de gordel en kregen een bekeuring van 40,-.

Tussen 15.30 uur en 16.30 uur werd gecontroleerd op de Provincialweg N 210 in Benschop. Zeven bestuurders kregen een bekeuring omdat zij de gordel niet omhadden.

Twee inbrekers aangehouden

VIANEN Op woensdag 12 juni werden twee mannen aangehouden nadat zij gepoogd hadden bij een bedrijf in te breken.

Rond 20.50 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen bij een pand aan de Lage Biezenweg aan het inbreken waren. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij twee mannen bij het pand wegrennen in de richting van de Stuartweg. De verdachten verstopten zich in de bosschages. Door meerdere politie-eenheden werd daarop de omgeving afgezet.

Beide verdachten probeerden vervolgens rennend te ontkomen, maar konden worden aangehouden. De verdachten, 21 en 22 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Nieuwegein, werden in het politiebureau ingesloten. De mannen hadden geprobeerd een deur van het bedrijfspand open te breken.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 13-06-2002 '
Lees ook