Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-07-2002 Nieuwsberichten district Lekstroom, 12.30 uur

Dronken automobilist aangehouden

BENSCHOP Een 41-jarige automobilist uit IJsselstein is vrijdagavond 12 juli aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een ongeval, het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden onder invloed van alcohol.

Politiemensen kregen een melding om te gaan naar de Koningin Julianasingel en daar bleek dat de IJsselsteiner zich klem had gereden. Een getuige meldde dat hij had gezien dat kort daarvoor de automobilist een tuinhek op het Burgemeester Schreudersplantsoen omver had gereden, maar daarna was doorgereden.

Uit de ademanalyse bleek dat de man 2 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De man werd ter ontnuchtering ingesloten en zal later gehoord worden.

Fietser onder invloed

HOUTEN Een 20-jarige fietser uit Nieuwegein is afgelopen nacht 13 juli bekeurd voor het rijden zonder licht en rijden onder invloed.

Politiemensen zagen hem zonder licht rijden op de Rondweg en vorderden hem te stoppen. Dat deed de Nieuwegeiner echter niet, hij ging er vandoor. Na een korte achtervolging kon hij toch staande worden gehouden, waarop hij vervolgens werd aangehouden. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 1,4 promille alcohol in zijn bloed had.

De 20-jarige krijgt een proces-verbaal voor het niet voldoen aan het bevel om te stoppen, het rijden onder invloed van alcohol, het rijden op een voor hem als fietser verboden plaats (Rondweg) en het rijden zonder licht.

Proefrit eindigt abrupt

NIEUWEGEIN Een proefrit vrijdagavond 12 juli in de auto van een vriend eindigde abrupt voor een 21-jarige automobilist uit Nieuwegein toen hij schrok van een tegenligger. Hierdoor remde hij te bruusk, week uit maar raakte mede door zijn hoge snelheid de middenberm, schoot door en kwam, nadat hij nog een trottoirband en een schakelkast had geraakt, op de kop in de berm van de s-Gravenhoutseweg tot stilstand.

De Nieuwegeiner liep geen letsel op, een medepassagier werd met licht letsel vervoerd naar het Antonius ziekenhuis.De auto moest zwaar beschadigd weggetakeld worden.

Meisjes aangehouden

NIEUWEGEIN Drie meisjes van 13 en 14 jaar uit Nieuwegein zijn vrijdagmiddag 12 juli aangehouden op verdenking van diefstal in een winkel aan het Muntplein.

Na de diefstal waren de drie de winkel uitgerend, maar ze konden alsnog worden ingerekend door politiemensen die in hun vrije tijd toevallig in de buurt waren en het winkelpersoneel een helpende hand toestaken.

De meisjes bleken make-up spulletjes gestolen te hebben. De zaak zal via bureau HALT worden afgewerkt.

Gordelcontrole
HOUTEN - Tijdens een gordelcontrole op De Haag vrijdagmiddag 12 juli kregen 35 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Ook werd 1 bestuurder bekeurd voor het niet handsfree bellen met zijn mobiele telefoon.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 13-07-2002 '
Lees ook