Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-02-2003 Persberichten district lekstroom, 10.05 uur

Verkeerscontrole

VIANEN Op donderdag 13 februari heeft de politie op de Bentz Berg en de Prins Bernhardstraat een verkeerscontrole gehouden.

De controle vond in de ochtenduren plaats. Er werden in totaal zevenentwintig bekeuringen uitgeschreven voor rijden door rood licht (3), te snel rijden (3), niet dragen van de autogordel (22) en voor het niet handenvrij bellen (1).

Belediging

NIEUWEGEIN Op donderdag 13 februari werd een automobilist aangehouden omdat hij politiemensen had beledigd.

Rond 14.50 uur werd een automobilist op de Symfionielaan bekeurd omdat hij met een snelheid van 62 km/u had gereden, terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/u geldt. De 33-jarige automobilist uit Maarssen was het geheel niet eens met de bekeuring, gedroeg zich verbaal zich zeer agressief en schold de politiemensen uit. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De automobilist is op het politiebureau verhoord. Hij kreeg een boete van 220,-.

Diefstal

NIEUWEGEIN Op donderdag 13 februari werd een man op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Rond 17.30 uur zag een medewerker van een winkel aan de Raadstede dat een klant kans had gezien in het magazijn te komen en daar twee gsms wegnam. De verdachte, een 53-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en aan de politie overgedragen.

Hij bekende de gsms te hebben gestolen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 februari is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.00 uur zagen politiemensen een 33-jarige automobilist uit Nieuwegein met hoge snelheid over de Batauweg rijden. Zij gingen achter hem aan en zagen dat hij door rood verkeerslicht de A.C Verhoefweg opreed. Daar kreeg hij een stopteken. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 665 ug/l. terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het rijden door rood licht.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 14-02-2003 '
Lees ook