Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-02-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.25 uur

Tegen lantaarnpaal

IJSSELSTEIN Op de vroege ochtend van zondag 16 februari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 07.30 uur reed een 28-jarige automobilist uit IJsselstein over de Kerspellaan. Daar botste hij tegen een lantaarnpaal. Politiemensen die de aanrijding opnamen, constateerden dat de automobilist naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 355 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Gestolen auto

NIEUWEGEIN Op zondag 16 februari werd een automobilist aangehouden in een gestolen auto.

Rond 19.25 uur kreeg de politie de melding dat bij een bushalte aan het Abraham Kuyperpark een man al enige tijd voorovergebogen over het stuur van zijn auto heen hing. Politiemensen gingen met zwaailicht en sirene ter plaatse.

Op de bushalte troffen zij de auto aan met daarin een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man bleek niet onwel te zijn, maar lag over het stuur heen gebogen te slapen. Het contactslot van de auto was vernield en kennelijk doorverbonden. Bij navraag van het kenteken bleek dat de auto tussen zaterdag 15 februari, 14.00 uur en zondag 16 februari 12.00 uur in Utrecht was gestolen. Daarop werd de bestuurder aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij is in het politiebureau ingesloten.

Onder invloed

WOERDEN / NIEUWEGEIN In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 februari is een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed.

Rond 05.25 uur zagen politiemensen ter hoogte van Woerden een automobilist slingerend over de snelweg A12 rijden, komende uit de richting van Rotterdam en gaande in de richting van Utrecht. Zij controleerden de 29-jarige bestuurder uit Gorinchem ter hoogte van de afslag De Meern. De bestuurder rook naar alcohol en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 365 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. De verdachte werd om 07.30 uur heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Rond 08.15 uur zagen politiemensen dezelfde automobilist over de snelweg A2 rijden. De verdachte nam de afslag Nieuwegein en kreeg daar een stopteken. Hij werd aangehouden voor het rijden tijdens een rijverbod. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij ditmaal 215 ug/l, net onder de wettelijke maximumgrens. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens een rijverbod.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 17-02-2003 '
Lees ook