Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-02-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.50 uur

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN / IJSSELSTEIN / HOUTEN De politie heeft op dinsdag 18 februari en in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 februari op meerdere plaatsen een alcoholcontrole gehouden.

In de middag en avonduren werd een rijdende alcoholcontrole gehouden. Daarbij moesten op verschillende plaatsen in totaal 12 bestuurders een blaastest afleggen. Geen van hen had (teveel) gedronken.

Bij een staande controle in de avonduren op de Symfonielaan in Nieuwegein moesten 61 automobilisten blazen. Allen bliezen een P (Pass), hetgeen betekent dat niemand (teveel) had gedronken.

In de nachtelijke uren werd in IJsselstein, Nieuwegein en Houten op diverse locaties op alcohol gecontroleerd. 37 Bestuurders moesten een blaastest afleggen en geen van hen had (teveel) gedronken en allen bleven dus onder de wettelijke grens van 220 ug/l.

Overval

NIEUWEGEIN Op dinsdag 18 februari pleegden twee jongens een gewapende overval.

Rond 08.45 uur kwamen twee jongens een winkel aan de Dorpsstraat binnen. Beiden droegen bivakmutsen en één van hen bedreigde de caissière met een mes. Zij schrok enorm en begon direct te gillen, waarop de beide verdachten zonder buit de winkel uitrenden. De verdachten fietsten beiden weg in de richting van de Mauritsstraat en zijn vervolgens waarschijnlijk in de richting van de Margrietstraat gefietst.

Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. In de loop van de dag is in de omgeving een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Daarbij zijn meerdere getuigenverklaringen opgenomen.

Signalement verdachten: 1) Blanke jongen, ± 16 jaar, ± 1.85 meter, donker blond net geknipt haar, smal postuur. Hij droeg een donkere jas en een lichte spijkerbroek en reed op een donker gekleurde damesfiets; 2) Licht getinte jongen, ± 16 jaar, stuk kleiner dan dader 1. Hij droeg een zwart petje en reed op een donker gekleurde opoefiets zonder bagagedrager.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht contact op te nemen met de recherche van district lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser mishandeld

IJSSELSTEIN Op dinsdag 18 februari werd een fietser mishandeld door een automobilist.

Rond 21.25 uur reed een automobilist in de Vrouw Baertestraat hard achteruit. Daarbij reed hij bijna een 19-jarige fietser uit IJsselstein aan. De fietser zei daar wat van en reed verder. De automobilist kwam achter hem aan, waarop de fietser op het trottoir ging fietsen, omdat hij bang was te worden aangereden. De automobilist stopte en stapte uit zijn auto. Vervolgens sloeg hij de fietser enkele malen en duwde hem in de bosjes. Ook een vriendin van de fietser kreeg een duw en kwam eveneens ten val. Toen de IJsselsteiner weer stond, pakte de automobilist hem bij zijn wijsvinger en draaide deze weg. Toen een passant zich ermee bemoeide, ging de automobilist er vandoor.

De IJsselsteiner ging naar het politiebureau en deed aangifte van mishandeling. Hij had last van zijn jukbeen en van zijn wijsvinger. Aan de hand van het kenteken, werd de identiteit van de verdachte vastgesteld. De verdachte, een 34-jarige man uit IJsselstein, werd in zijn woning aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies bij de ademanalyse op het politiebureau 435 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Op dinsdag 18 februari werden twee mannen voor winkeldiefstal aangehouden.

Rond 17.30 uur zag een bewaker van een winkel aan de Ravenswade dat een man twee pakjes uit een stelling pakte en deze in zijn zakken stopte. Een tweede man stond daarbij kennelijk op de uitkijk. De bewaker zag dat beide mannen de kassa passeerden en de pakjes niet betaalden. Daarop hield hij beiden staande.

Beide verdachten, 18 en 22 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden aan de politie overgedragen. Daar de 22-jarige verdachte geen bewijsbaar strafbare feiten had gepleegd, werd hij op het politiebureau in vrijheid gesteld. Tegen de 18-jarige verdachte is proces-verbaal voor diefstal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 19-02-2003 '
Lees ook