Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

NIEUWEGEIN- Dinsdagmiddag vond een aanrijding plaats waarbij een jongen gewond raakte. Omstreeks 13.15 uur reed een 12-jarige fietser uit Nieuwegein op de Batauweg. Daar kwam hij kwam in botsing met een 37-jarige vrouw uit Nieuwegein. Op de kruising Batauweg-Abrikoosgaarde verleende de jongen geen voorrang aan de motorrijdster. Hierdoor kwamen ze in aanrijding. Als gevolg van het ongeval liep de jongen letsel op aan zijn hoofd en een fractuur aan zijn been. Hij is met de ambulance afgevoerd naar het Antonius ziekenhuis.

Winkeldief

NIEUWEGEIN- Op dinsdagmorgen werd een meisje aangehouden na een winkeldiefstal. Omstreeks 11.30 uur werd een 16-jarige meisje uit Nieuwegein aangehouden in een winkel aan de Boogstede.

Het meisje wilde de winkel verlaten zonder enkele goederen af te rekenen en winkelpersoneel zag dit. Het betrof een paar laarzen. Het meisje werd staande gehouden en overgedragen aan de politie. Van het voorval is proces verbaal opgemaakt.

Meisjes aangehouden

NIEUWEGEIN- Dinsdagmiddag werden 2 meisjes aangehouden na winkeldiefstal. Omstreeks 12.45 uur werden een 12 en een 13-jarige meisje, beide afkomstig uit Nieuwegein aangehouden in een winkel in City Plaza.

De meisjes wilde de winkel verlaten zonder enkele goederen af te rekenen en winkelpersoneel zag dit. De meisjes werden staande gehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor bleek dat de meisjes in andere winkels in City Plaza ook goederen hadden weg genomen. De goederen bestonden o.a. uit: een ring, lipgloss, aansteker, broekjes, bh en haargel. Tegen de meisjes is proces verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

EVERDINGEN/ZIJDERVELD- Dinsdagmiddag heeft de politie verkeerscontroles gehouden op de Tienhovenseweg en de Graaf Huibertlaan in Everdingen en op de Zijderveldselaan in Zijderveld. Omstreeks 13.00 uur vonden deze controles plaats.

Op de Zijderveldselaan controleerde ze op snelheid. Er zijn 22 autos bekeurd vanwege een te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u, terwijl hier 60 km/u is toegestaan. Op de Tienhovenseweg zijn 26 autos bekeurd. Hier geldt ook een maximumsnelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid hier was 94 km/u. Op de Graaf Huibertlaan is gecontroleerd op de papieren,. Er werden 21 autos gecontroleerd, waarvan er 1 een bekeuring heeft gekregen.

IJSSELSTEIN- Dinsdagavond controleerde de politie op de Noord Ijsseldijk tussen 17.00 en 17.45 uur op snelheid. Er werden 11 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u, terwijl hier 60 km/u is toegestaan.

Diefstal uit school NIEUWEGEIN- Op dinsdagmiddag werd een man aangehouden na een diefstal uit een school. Omstreeks 16.15 uur werd de 26-jarige man zonder woon- of verblijfplaats aangehouden.

De man had uit de school aan de Egelweide een laptop weg genomen, maar werd tijdens zijn actie betrapt. De man rende met zijn buit weg, maar kon worden tegen gehouden door inmiddels gearriveerde omstanders. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 19-03-2003 '
Lees ook