Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.05 uur

Gordelcontrole

NIEUWEGEIN Op dinsdag 18 juni heeft de politie op de Plettenburg een gordelcontrole gehouden. Tweeëntwintig bestuurders maakten geen gebruik van de autogordel en kregen een bekeuring van 40,-.

Autodief / -kraker aangehouden

NIEUWEGEIN Op dinsdag 18 juni werd een man bij een autokraak betrapt. Na een achtervolging werd hij in Utrecht aangehouden.

Rond 19.55 uur zag een getuige dat werd ingebroken in een auto die op de Blokhoeve geparkeerd stond. Hij zag dat de verdachte in een auto stapte en wegreed. Uit de auto bleek een radio/cd-speler te zijn gestolen.

Rond 21.00 uur zagen politiemensen de auto met daarin de verdachte op de Ravellaan. De achtervolging werd ingezet. De verdachte stopte op de Croeselaan en sprong uit zijn auto. Na een achtervolging te voet werd de verdachte, een 28-jarige man uit Utrecht, in de bosschages op de Jacob Catsstraat aangehouden.

De auto waarin hij reed bleek in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 juni op de Opaalweg in Utrecht te zijn gestolen. De verdachte is in het politiebureau van Nieuwegein ingesloten.

Automobilist mishandeld

NIEUWEGEIN Op dinsdag 18 juni is een automobilist na een verkeerstwist door een andere automobilist mishandeld.

Rond 20.20 uur reed een 28-jarige automobilist uit IJsselstein over de Noordstedeweg. Vlak achter hem reed een automobilist die meerdere malen probeerde hem in te halen, maar dat kon door de wegomstandigheden niet, waarna hij weer vlak achter zijn voorligger ging hangen. Op de Batauweg remde de IJsselsteiner nog stevig af om zijn achterligger duidelijk te maken dat hij niet van het bumperkleven gediend was. Via de Weg naar de Poort reden zij in de richting van de Utrechtseweg. Ongeveer 100 meter voor de kruising met de Utrechtseweg werd de IJsselsteiner klemgereden door de andere automobilist. Die stapte uit zijn auto. Na een woordenwisseling, kreeg de IJsselsteiner een stomp in zijn gezicht. De verdachte stpate in zijn auto en reed weg.

De IJsselsteiner hield aan de mishandeling een gescheurde lip over. Hij heeft zich onder medische behandeling gesteld. Door de politie wordt een onderzoek naar de verdachte ingesteld.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 19-06-2002 '
Lees ook