Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.15 uur

Nieuwegein blauw geverfd

Op de donderdagmiddag en avond van 20 maart, werd Nieuwegein blauw geverfd door de politie van district Lekstroom die een grote verkeerscontrole hield aan de Blokhoeve In totaal werden hier 1000 automobilisten gecontroleerd.

Verkeersdeelnemers werden vanuit alle wijken in Nieuwegein door de politie naar de Blokhoeve gedirigeerd, waar een grote controleplaats was ingericht.
Het doel van de controle was de verkeersveiligheid te verhogen door o.a. te controleren op alcohol-/drugsgebruik van bestuurders, het opsporen van gestolen voertuigen, controle op de Vreemdelingenwetgeving, de bijzondere Verkeerswetgeving en technische gebreken van voertuigen.

De controle werd uitgevoerd door ruim honderd medewerkers van het politiedistrict Lekstroom, het Bureau Verkeer Onder Controle, het Scooterteam, de Koninklijke Marechaussee, de Regionale Verkeersdienst, Douane, de Opsporingsdienst van de Rijksdienst voor Wegverkeer, Divisie recherche (expertise autocriminaliteit) en de afdeling Vreemdelingendienst.

Op de controleplaats werd van iedere bestuurder een blaastest afgenomen. Dit leverde in totaal 1000 blaastesten op. Voor het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank werden 2 bestuurders aangehouden. Door de politie werden tijdens de controle 6 verdachten aangehouden i.v.m. belediging, bezit van drugs, verboden wapenbezit en vreemdelingenwet.
Tijdens de controle werden 250 processen-verbaal opgemaakt. Deze werden o.a. opgemaakt i.v.m. defecte verlichting 50 x, niet handsfree bellen, ongeldig rijbewijs, niet dragen gordel, voeren van mislichten, ongeldige kentekenplaten, onbevoegd gebruik handelaarskenteken, gekleurde verlichting en verlopen A.P.K..
Er werden 2 personenautos door de politie uit het verkeer gehaald die technisch zodanig in staat van onderhoud verkeerden dat zij afgevoerd konden worden naar een sloperij. Door de bestuurders werd ter plaatse afstand gedaan van hun auto.

Ook werden bestuurders van brom-/snorfietsen gecontroleerd. Dit leverde 72 gecontroleerde brom-/snorfietsen op en er werd 78 keer een bekeuring uitgeschreven tegen de bestuurders. Dit betrof overtredingen i.v.m. teveel vermogen, teveel geluid, niet hebben van een bromfietscertificaat, rijden zonder helm. Er werden 5 brom-/snorfietsen ingenomen voor nader technisch onderzoek en het voorzien zijn van een vals framenummer.

De politie van district Lekstroom gaat in de toekomst meer van deze controles in het district houden met als doel de verkeersveiligheid in het district te verhogen en de criminaliteit in het verkeer te verminderen.
Het publiek reageerde positief op de actie.

Fietser gewond bij aanrijding

IJSSELSTEIN- Donderdag aan het eind van de middag vond een aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte. Omstreeks 17.30 reed een 51-jarige man uit Amsterdam over de Panoven in de richting van de Beneluxweg. Op het kruispunt Pavoven-Beneluxweg verleende de automobilist geen voorrang aan een fietser die de kruising overreed. De automobilist zag een 74-jarige fietser uit IJsselstein, die overigens niet voldoende rechts hield op de kruising, niet. Hierdoor ontstond een aanrijding.

Als gevolg van het ongeval liep het slachtoffer letsel op aan zijn enkel en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De automobilist had alleen een paar schaafwondjes en kleine schade aan zijn auto.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 21-03-2003 '
Lees ook