Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 11.20 uur

Alcoholcontrole

NIEUWEGEIN- Op de A.C. Verhoefweg zagen agenten donderdagnacht omstreeks 03.00 uur langs de kant van de weg een 45-jarige man uit Hilversum over het stuur van zijn auto hangen. De man moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. Hij gaf aan een taxi te zullen bellen. Na drie kwartier zagen de agenten de man vervolgens toch rijden. Hierop reden de agenten de automobilist klem en werd hij overgebracht naar het bureau. Het rijbewijs werd ingevorderd en tevens kreeg de man opnieuw een rijverbod.

Bromfietscontroles

HOUTEN- Donderdag werd er omstreeks 20.00 uur een bromfietscontrole gehouden aan het Kooikerspad. Tijdens de controle gaf een agent aan een 19-jarige bromfietser uit Houten een stopteken. Hierop verhoogde de bromfietser zijn snelheid en probeerde weg te rijden door het gras. De motoragent wilde de achtervolging inzetten, door ook over het gras te rijden, maar kwam hierbij ten val, doordat de achterband van zijn motorfiets weggleed. De verdachte kon hierdoor ontkomen.. Na onderzoek konden agenten achterhalen waar hij woonde. Helaas was de verdachte niet thuis. Wel heeft hij een uitnodiging ontvangen zich te melden op het politiebureau. De motoragent raakte niet gewond.

Tevens werd er donderdagavond een bromfietscontrole gehouden aan De Slinger. De bromfietsers werden op het politiebureau gecontroleerd. Dit leverde drie bekeuringen op.

Diefstal uit woning bejaarde man

VIANEN- Donderdagmiddag omstreeks 14.15 uur werden agenten naar de Buitenstad gestuurd waar een bewoner van deze straat door twee mannen in zijn woning van zijn portemonnee was beroofd. Buurtbewoners achtervolgden de daders, een 42-jarige man uit Udine en een 23-jarige man uit Utrecht. Politie-agenten konden de daders aanhouden en werden overgebracht naar het politiebureau in Nieuwegein.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 21-06-2002 '
Lees ook