Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 11.15 uur

Uit stelen met gestolen vrachtwagen

HOUTEN De politie hield zaterdag rond 10.00 uur twee Rotterdammers aan die met een gestolen vrachtwagen bouwmateriaal gestolen hadden in Houten.

De politie kwam de zaak op het spoor dankzij een tip van een oplettende getuige. De mannen, 31 en 48 jaar, hadden op de Rondweg bouwmaterialen van een locatie waar gebouwd wordt op de vrachtwagen geladen en reden weg. Op de A27 ter hoogte van Lexmond werd de vrachtwagen gestopt en de twee mannen werden aangehouden.

De vrachtwagen bleek in maart in Ridderkerk gestolen te zijn. De wagen en de materialen zijn inbeslaggenomen en de mannen zijn ingesloten; de politie heeft de zaak in onderzoek.

Opnieuw te veel op

NIEUWEGEIN Omdat een automobilist kort na het begin van de zondag erg veel ruimte nodig had op de A.C. Verhoefweg, controleerde de politie de bestuurder op alcoholgebruik.

De man, een 32-jarige Utrechter, bleek met liefst 2,45 promille een auto van een vriend te besturen (wettelijk toegestaan maximum 0,5 promille). Het rijbewijs van de man kon niet worden ingenomen, omdat hij dat vanwege alcohol achter het stuur al had moeten inleveren. De man moet zich voor de rechter verantwoorden. Verder bleek de auto niet apk gekeurd. Hiervoor is ook een bekeuring geschreven.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 21-07-2002 '
Lees ook