Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-07-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Zedenmisdrijf

NIEUWEGEIN Op zaterdag 20 juli is een meisje het slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf.

Op zaterdagmiddag bevond een 12-jarig meisje uit Nieuwegein zich in het park aan het Parkhout. Daar werd zij benaderd door een man en werd het slachtoffer van een zedenmisdrijf.

Door de gewaarschuwde politie werd direct een uitgebreid onderzoek in het park ingesteld. Daarbij werd een 33-jarige man uit Nieuwegein als verdachte aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten. Door de Technische Recherche is een sporenonderzoek in de omgeving ingesteld.

Door de politie wordt aan de hand van de verklaringen van het slachtoffer, van de getuigen en van de verdachte een nader onderzoek ingesteld naar wat er precies is gebeurd.

Mishandeling

NIEUWEGEIN Op zondag 21 juli zijn een moeder en haar dochter door een groepje jongeren mishandeld.

Rond 15.30 uur liep een 39-jarige vrouw uit Nieuwegein met haar 14-jarige dochter in City Plaza. Bij het passeren van een groepje jongeren werd het meisje uitgescholden. Een meisje uit de groep fietste achter de moeder en dochter aan en fietste tegen het been van de vrouw, vervolgens sloegen enkele meisjes de dochter. Toen de moeder tussenbeiden kwam, kreeg ook zij meerdere klappen. Nadat zij weg waren gelopen, bleef de groep hen achtervolgen en werd er gescholden en ook nog geslagen en geschopt. De groep achtervolgde hen tot aan de ingang van een flat waar de moeder en dochter naar binnen gingen.

Na de melding is er door de politie in de omgeving naar de verdachten gezocht. Zij werden echter niet meer aangetroffen. Er wordt een onderzoek naar de verdachten van deze openlijke geweldpleging ingesteld.

Onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van zondag 21 op maandag 21 juli is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 00.10 uur controleerden politiemensen op de Galecopperlaan een automobilist. De man, 48 jaar oud en afkomstig uit Eindhoven, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,35 promille, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 22-07-2002 '
Lees ook