Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.45 uur

Diefstal uit woning bejaarde man

(Zie persbericht van district Lekstroom, d.d. 21-06-02)

VIANEN Op donderdagmiddag 20 juni werd een 80-jarige bewoner van de Buitenstad door twee mannen in zijn woning van zijn portemonnee beroofd. De verdachten waren na de beroving aanvankelijk met een auto gevlucht en botsten daarbij tegen een nabijgelegen woning. Doordat zij zich vlak daarna vastreden, zagen zij zich genoodzaakt te voet verder te vluchten.

Getuigen gingen achter hen aan en op aanwijzing van deze getuigen konden de verdachten, een 23-jarige man uit Utrecht en een 42-jarige man uit Udine, op de Vijfheerenlanden worden aangehouden. Zij werden in het politiebureau ingesloten.

De politie verzoekt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, contact op te nemen met het politiebureau Vianen op telefoonnummer 0900-8844.

Vernieling en mishandeling

HOUTEN In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni werden vernielingen aan auto`s gepleegd.

Rond 01.25 uur liep een 15-jarige jongen uit Houten tezamen met twee andere jongens over de Steppemeer. Eén van hen vernielde de spiegel van een bestelbus en liep vervolgens over een auto heen. Daarna liepen de drie jongens door en gingen bij een speeltuin op de Stuwmeer zitten. Een getuige had de vernielingen gezien en ging achter de jongens aan. Daarbij gaf hij de 15-jarige jongen enkele klappen en trappen. Ook één van de andere jongens kreeg enkele klappen. Daarop vroeg één van de jongens of de getuige mee wilde lopen naar diens woning.

In die woning ontstond nog een schermutseling tussen de getuige en de vader van één van de jongens. De vader viel daarbij en liep een hoofdwond op. Daarna bedaarden de gemoederen.

Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de vernielingen en de mishandeling. De eigenaar van de bestelbus en auto deed in de loop van zondag aangifte van de vernielingen. De 15-jarige jongen uit Houten deed aangifte van mishandeling.

Jeugdoverlast

HOUTEN Op zondag 23 juni zorgde een groepje jeugd voor overlast op Het Rond. Eén jongeman werd aangehouden.

In de avonduren waren meerdere klachten binnengekomen over jeugd die op Het Rond voor overlast zorgde. De groep werd door politiemensen weggestuurd, maar na verloop van tijd kwamen zij druppelsgewijs weer terug. Een 18-jarige jongeman uit IJsselstein die was weggestuurd, kwam ook weer terug. Toen hij daarop door een politieman werd aangesproken, werd hij handtastelijk. Daarop werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 24-06-2002 '
Lees ook