Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2002 Persberichten district Lekstroom, 12.05 uur

Getuigenoproep

NIEUWEGEIN- De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van een 16-jarige jongen op woensdag 22 mei (zie persbericht district Lekstroom, 23-05-02).

Rond 22.15 uur fietste de jongen over het Merweplein, waar hij door twee jongens met een fiets werd klemgereden. De jongen probeerde nog hulp te vragen aan twee vrouwen die op de parkeerplaats stonden, maar de berovers verhinderden dit. De verdachten dwongen de jongen een geldbedrag af te geven. Daarbij werd hij ook geschopt en geslagen. Enige tijd later konden de verdachten, een 15-jarige en een 17-jarige jongen uit Nieuwegein, worden aangehouden.

De politie is op zoek naar de twee genoemde vrouwen en eventuele andere getuigen van de beroving. Heeft u informatie, bel dan met de politie van district Lekstroom via 0900- 8844.

Vermist kindje ligt in bed

NIEUWEGEIN- Vrijdagmiddag ging de politie op zoek naar een 2-jarig jongetje, die later gewoon in bed bleek te liggen.

Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie de melding dat het 2-jarig jongetje, slechts gekleed in een pamper, vermoedelijk van zijn huis aan de Anjerhof was weggelopen. De politie ging ter plaatse maar kreeg bij de woning geen gehoor. Er werd direct een onderzoek in de omgeving ingesteld, waarbij de politie een helikopter en een duikploeg inzette. Uiteindelijk werd het jongetje slapend in een bed op zolder aangetroffen in zijn huis.

Technische verkeerscontrole

DISTRICT LEKSTROOM- In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 mei hield de politie een bromfietscontrole op verschillende locaties in het district.

In Nieuwegein, op de Lekdijk oost, werden 28 bromfietsen gecontroleerd, waarbij 37 bekeuringen werden uitgereikt voor diverse overtredingen waaronder te groot vermogen (14), ontbreken of onjuist certificaat (6), geluid (5), verzekering (3) en geen helm (2).

In Houten, op de Rondweg, controleerde de politie 12 bromfietsen en werden er 21 bekeuringen uitgereikt voor onder andere de volgende overtredingen: geluid (8), vermogen (8), certificaat (2) en geen helm (3).

In IJsselstein, op de Boerhaaveweg, werden 6 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 5 bekeuringen uitgereikt voor vermogen (1), geluid (1), geen verzekering (1), uitlaat en certificaat. Ook bleek dat een bromfietser teveel alcohol had gedronken. Hij had 0.65 promillage alcohol in zijn lichaam en kreeg hiervoor een boete van 190 euro.

Dronken automobiliste

NIEUWEGEIN- De politie hield vrijdagavond een 38-jarige vrouw uit Nieuwegein aan omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zat.

Omstreeks 22.30 uur zagen politiemensen de vrouw rijden op de AC Verhoefweg in de richting de Galecop. De bestuurster van de auto slingerde over de drie rijbanen en bonkte met de auto de middenberm op, waarna zij doorreed. Op de rotonde bij de Galecopperlaan reed zij vervolgens diverse malen tegen de stoeprand, waarna zij tot stilstand kwam en de politiemensen haar aanspraken. De blaastest bevestigde het vermoeden dat zij teveel alcohol had gedronken, waarop zij werd aangehouden. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat zij een alcholpromillage in haar lichaam had van 1.40, waarop het rijbewijs werd ingevorderd. Met een rijverbod van 6 uur en een boete mocht zij het bureau verlaten.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 25-05-2002 '
Lees ook