Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.30 uur

Open Dag in het kader van Doe Effe Normaal

NIEUWEGEIN - Op 27 juni a.s. houdt de wijkpolitie van Nieuwegein een open dag voor leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle scholen in Nieuwegein.
In het kader van het Doe Effe Normaal-project geven wijkagenten op de basisscholen binnen hun eigen wijk les aan de leerlingen van de groepen 7 en 8.
Ter afsluiting van het schooljaar waarin de wijkagenten hebben les gegeven, is er gekozen voor een centrale afsluiting op een centrale plaats in Nieuwegein.
In voorgaande jaren kwamen de leerlingen per klas naar het politiebureau voor een rondleiding wat een onrustig beeld opleverde voor publiek en politiepersoneel.

De Open Dag wordt ingedeeld in een ochtend- en een middagprogramma waar 32 scholen met ongeveer 1500 leerlingen uit Nieuwegein aan zullen deelnemen. De leerlingen nemen of in de ochtend of in de middag deel aan het programma. Het programma duurt ongeveer 2 uur en wordt gehouden aan het Parkhout.

De leerlingen krijgen uitleg en demonstraties te zien van o.a.: politiehonden met begeleiders, politiepaarden met ruiters, Mobiele Eenheid, Wijkpolitie, Motorsurveillance, Technische Recherche en Milieupolitie.
Van de verschillende politiediensten zijn tevens voertuigen en andere uitrusting aanwezig op het Parkhout.

De wijkpolitie van Nieuwegein hoopt op een mooie en vooral voor de leerlingen van de basisscholen leerzame dag.

Ik bepaal waar ik rijd

HOUTEN Op maandag 24 juni was een vrouw het niet eens met de zienswijze van een politieman en beledigde hem vervolgens. Zij werd aangehouden.

Rond 08.10 uur surveilleerde een politiemotorrijder over de Rondweg. Daar zag hij dat een automobiliste al langere tijd over de linkerrijstrook bleef rijden, terwijl de rechter geheel vrij was. Ondanks herhaalde aanwijzingen van de agent om rechts te gaan rijden, bleef de vrouw stug links rijden. De agent gaf haar daarom een stopteken. De vrouw zij dat zij zelf wel bepaalde of zij links of rechts op de weg reed. Daarop kreeg zij een bekeuring voor niet voldoende rechts rijden.

De vrouw, 46 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, schold daarop de politieman uit en werd direct aangehouden voor belediging. Tegen de vrouw is proces-verbaal voor belediging opgemaakt. Zij is aan het eind van de ochtend heengezonden.

Aanrijding met bromfiets

NIEUWEGEIN Op maandag 24 juni raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 08.35 uur reed een 39-jarige automobilist uit Blaricum over de Laagravenseweg, komende uit de richting van Utrecht. Bij het kruispunt met de Houtenseweg reed de automobilist door groen verkeerslicht. Op dat moment reed vanaf de Houtenseweg door rood verkeerslicht een 17-jarige bromfietsster uit Houten dezelfde kruising op. De bromfietser botste op de linkervoorzijde van de auto.

Bij het ongeval liep de Houtense diverse schaafwonden en een gekneusde knie op.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 25-06-2002 '
Lees ook