Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Officiële overdracht politiezorg Vianen

VIANEN -In januari 2002 werd de gemeente Vianen met Hagestein, Everdingen en Zijderveld toegevoegd aan de Provincie Utrecht. Vanaf januari 2002 werd het korps van de Politie Regio Utrecht verantwoordelijk voor de organisatie van het politiewerk in dat gedeelte van de regio. Sinds januari is het district Lekstroom belast met de dagelijkse uitvoering van de politietaken.

Per 1 maart a.s. wordt de politiezorg binnen de gemeente Vianen officieel overgedragen door de Politie Regio Zuid-Holland zuid aan de Politie Regio Utrecht. Tevens zal op 1 maart het Landelijke Toegangsnummer Politie 0900-8844 en het alarmnummer 112 worden overgezet naar de centrale van de Politie Regio Utrecht.

De officiële overdracht vindt plaats op vrijdag 1 maart 2002 om 10.00 uur in en bij het politiebureau in Vianen aan de Aimé Bonnastraat 24. Van beide politieregios zijn daarbij leden van de korpsleiding aanwezig, alsmede de verantwoordelijke districtschefs en wijkchefs. Na de overdracht worden de politiemedewerkers die dienst gaan doen vanuit bureau Vianen beëdigd en geïnstalleerd door de Korpsleiding van de Politie Regio Utrecht.

Overval op supermarkt

NIEUWEGEIN Op maandag 25 februari heeft een man een overval op een supermarkt gepleegd.

Rond 14.15 uur rekende een man enige boodschappen af bij de kassa van een supermarkt aan de Zandveldseweg. Op het moment dat de caissière zei wat de man moest betalen, bedreigde hij haar met een mes en dwong haar geld te geven. De verdachte vertrok met een buit van enige honderden euro`s.

De verdachte voldoet aan het volgende signalement: Zeer donker getinte man, ± 1.65 meter, fors postuur, slecht gebit. Hij sprak gebrekkig Nederlands en droeg een zwarte muts, zwarte sjaal met een wit teken daarin (mogelijk Nike) en een donkere jas met witte mouwen.

De politie verzoekt mensen die getuige zijn geweest van de overval of die andere informatie kunnen verschaffen, contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding

NIEUWEGEIN Op maandag 25 februari raakte een vrouw gewond bij een aanrijding.

Rond 14.35 uur reed een 39-jarige automobiliste uit Houten over de Plettenburgerbaan. Er werd in file gereden. Een getuige zag dat de Houtense automobiliste op een gegeven moment om onduidelijke reden veel snelheid maakte, kennelijk de macht over het stuur verloor en vervolgens tegen een lantaarnpaal botste. De vrouw is met vermoedelijk een gebroken elleboog per ambulance naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 26-02-2002 '
Lees ook