Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-02-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.55 uur

Klikos in hogere sferen

HOUTEN Op dinsdag 25 februari verkeerden enige klikos op een hoger niveau dan zijn normaalgesproken doen.

Rond 13.40 uur kreeg de politie de melding van bewoners van het Pronkmos dat enige jongeren klikos in lantaarnpalen en aan straatnaamborden hadden gehangen. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, troffen zij inderdaad enige klikos in deze doorgaans wat ongebruikelijke positie aan. De politiemensen spraken de baldadige jeugd, zes jongens in de leeftijd van 13 tot 15 jaar en allen afkomstig uit Houten, aan en verzochten hen de klikos weer op moeder aarde terug te zetten. Hetgeen geschiedde.

Klusjesman met zwaailicht en sirene

HOUTEN Op dinsdag 25 februari werden politiemensen in verband met een mogelijke onwelwording naar een woning in Houten gestuurd.

Rond 14.10 uur kwam bij de politiemeldkamer de melding binnen dat een bejaarde vrouw in haar woning was gevallen en niet meer op kon staan. Politiemensen gingen met zwaailicht en sirene ter plaatse. De buurman die over een sleutel zou beschikken bleek niet thuis te zijn, maar gelukkig was de achterdeur van de woning van de 72-jarige vrouw niet afgesloten. De politiemensen troffen de vrouw op de grond in de woonkamer aan en hielpen haar overeind. Vervolgens vroeg de vrouw nu de politiemensen er toch waren of zij even een kapotte lamp voor haar konden vervangen. Zij voldeden aan haar verzoek.

Later keek één van de politiemensen het adres van de vrouw in het politiesysteem na. Wat bleek: de vrouw had de afgelopen tijd al meerdere malen de politie laten komen omdat zij was gevallen. Echter elke keer werden de politiemensen ook verzocht even een klein klusje voor de vrouw op te knappen. Hierdoor bekroop hem toch een beetje het gevoel dat de bejaarde dame graag gebruik maakte van een klusjesman met zwaailicht en sirene.

Mishandeling

NIEUWEGEIN Op dinsdag 25 februari werd een meisje aangehouden voor mishandeling van een ander meisje.

Rond 15.00 uur stopte een 14-jarige meisje uit Nieuwegein op de Structuurbaan voor een rood verkeerslicht bij de kruising met de Utrechtsestraatweg. Naast haar stond een bromfiets met daarop drie meisjes en zij keek naar hen. Eén van de meisjes stapte daarop af, vroeg waarom het 14-jarige meisje naar hen keek. Vervolgens trok zij haar aan haar haren en gaf haar een knietje tegen haar hoofd. Een passerende politieman zag dit gebeuren en hield direct de verdachte, een 15-jarig meisje uit Utrecht, aan. Zij werd naar het politiebureau overgebracht. De 14-jarige Nieuwegeinse deed aangifte van mishandeling. Zij hield aan de mishandeling een bult op haar hoofd over.

De verdachte werd op het politiebureau verhoord en kon eigenlijk geen goede verklaring geven voor haar agressieve gedrag. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op dinsdag 25 februari heeft de politie een snelheidscontrole gehouden.

De controle vond van 15.50 uur tot 16.50 uur op de Noord IJsseldijk plaats. Terwijl ter plaatse een maximumsnelheid van 60 km/u geldt, reden zeven bestuurders sneller. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u. Tevens werden twee automobilisten bekeurd omdat zij in strijd met het inhaalverbod toch inhaalden.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 26-02-2003 '
Lees ook