Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-06-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.30 uur

Roadblock

VIANEN Op woensdag 26 juni liep een auto schade op toen het voertuig in botsing kwam met een roadblock.

Rond 07.05 uur reed een 31-jarige automobiliste uit Tienhoven over de Bentz Berg. Toen zij het omhoog staande roadblock naderde, zag zij dat het roadblock naar beneden ging en reed zij door. Toen zij over het block heen reed, kwam de pyramide omhoog, waardoor het motorblok van de auto schade opliep. De auto verloor olie uit het motorblok. Dit is door de gemeente opgeruimd.

De vrouw verklaarde niet naar het verkeerslicht te hebben gekeken voordat zij het block passeerde. Politiemensen hebben na het ongeval gekeken of het apparaat goed werkte. Naar hun oordeel werkte het apparaat naar behoren.

Onrust in Vianen

VIANEN In Vianen gaat sinds vorige week het gerucht dat in deze plaats een meisje door een misdrijf om het leven is gebracht.

In Vianen worden (wijk)agenten op straat aangesproken door burgers met het verhaal dat ze hebben gehoord dat een meisje in Vianen om het leven is gebracht. Eind vorige week werd nog zonder enige details gemeld dat dit meisje was komen te overlijden, deze week kwamen er allerlei details naar voren.

Bij de politie is nooit een dergelijke melding binnengekomen en heeft zich nooit een getuige gemeld. Burgers hebben het van horen zeggen en hebben zelf niets gezien.

De politie heeft het vermoeden dat dit verhaal is ontstaan doordat er twee incidenten vlak achter elkaar hebben plaatsgevonden. Op 19 juni kreeg de politie de melding dat een persoon onwel was geworden op de Johan Wolfertstraat. Bij deze melding stonden twee ambulances en een politieauto in de straat. Op donderdag 20 juni werd een bejaarde man in zijn woning aan de Buitenstad van zijn portemonnee beroofd. Na deze beroving gingen zeven politie-eenheden op jacht naar de daders en konden de beide verdachten worden aangehouden.

Het vermoeden bestaat dat deze twee incidenten de grondleggers zijn geweest voor het gerucht.

Inbrekers aangehouden

IJSSELSTEIN Op woensdag 26 juni zijn twee mannen voor een inbraak aangehouden.

Rond 19.10 uur zag een getuige dat twee mannen op de Jacob van Deventerstraat bezig waren een bouwkeet open te breken. Dat mislukte kennelijk en de beide verdachten reden in een auto weg. Aan de hand van het signalement kon even later in de omgeving een 38-jarige man uit IJsselstein worden aangehouden. Hij werd in het politiebureau ingesloten.

Middels onderzoek kon ook de identiteit van de andere verdachte worden vastgesteld. De man, 37 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, meldde zich even later aan het politiebureau en werd aangehouden.

Beiden bekenden te hebben gepoogd de bouwkeet open te breken. Zij verklaarden bereid te zijn de schade te vergoeden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn aan het eind van de avond heengezonden.

Deel: ' Politiebericht Utrecht district Lekstroom 27-06-2002 '
Lees ook